Wedstrijdverslag Herpertz Bevo Hc – Hurry Up

Seizoenrecord Bevo Hc in doelpuntrijke wedstrijd

Op zondag 9 mei speelde Heren 1 een thuiswedstrijd tegen JD Techniek Hurry Up uit Zwartemeer. De Drentenaren zijn hekkensluiter in de competitie. Voor het team van trainer Jo Smeets stond de versteviging van de derde plek in de ranglijst op het spel. Met een 41-29 zege is dit doel behaald. Dat ruime aantal doelpunten betekende ook een seizoenrecord.

Na twee gemiste kansen van Bevo Hc openden de gasten de score. Het was duidelijk dat Hurry Up van de laatste plek af wilde, want al snel volgde een tweede doelpunt. Beide teams misten in het vervolg een aantal mogelijkheden. Daardoor konden de geel-blauwen de aansluitingstreffer en de gelijkmaker maken: 2-2. Na ruim zeven minuten was daar dan de eerste voorsprong voor Bevo Hc, met de 4-3 van Niek Jordens. Hurry Up had wel steeds een antwoord en daardoor konden de Panningenaren hun voorsprong niet uitbouwen. Na een kwartier was daar dan wel een marge van twee: Guus van den Heuvel schoot de 8-6 binnen. Het was een effectieve fase voor de thuisploeg, die werd beloond met een 13-7 tussenstand. Hurry Up wist lange tijd het net niet te vinden, terwijl Bevo Hc dat wel deed. Bijna elke aanval werd omgezet in een doelpunt. Na 25 minuten was de stand 17-10 in het voordeel van de geel-blauwen. Bevo Hc zakte iets terug en zo kon Hurry Up nog iets terug doen. De gasten zetten een 19-13 ruststand op het scorebord.

De ploeg van Jo Smeets ging in de tweede helft verder met scoren en binnen twee minuten kwamen er twee treffers bij. Acht minuten in de tweede helft en er was een comfortabele 27-17 voorsprong te zien. Sybren Stijweg maakte de dertigste treffer uit een strafworp en Bevo HC leek op weg naar een doelpuntenrecord. Die stond op 35 doelpunten in de uitwedstrijd tegen HV Quintus. Een mooi en hard schot in de kruising van Nick De Kuyper betekende een marge van maar liefst twaalf doelpunten: 33-21. Nog acht minuten te spelen en de Belg Kobe Serras maakte dan die 35e treffer. Vijf minuten voor tijd en Sybren Stijweg maakte uit een strafworp de 36-25. Daarmee schoot hij dus een seizoenrecord. De wil bij Bevo HC was nog niet op en ook Hurry Up maakte zijn kansen af. Na een uur handballen stond er een 41-29 eindstand op het scorebord.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer vier KRAS Volendam op het programma. Ook dit affiche is van belang om nog kans te blijven houden op een plaats in de finale van de HandbalNL-League.