Zweeds loopspel voor Bevo-jeugd 

Enkele weken geleden stond voor de dames D- en C-jeugd tijdens de training het Zweeds loopspel op het programma. Dit is, zoals de naam al zegt, een loopspel.

Het spel werd uitgevoerd in het hele gebouw van De Heuf, zodat de meiden in ruimtes kwamen waar ze nog nooit geweest waren, o.a. de kelder, de massageruimte, de slaapzalen, de Metro, het krachthonk, de sponsorruimte, de poetskast, enz. Het was dus tegelijkertijd een soort verkenningstocht. In die ruimtes waren multiple-choice vragen opgehangen.

 

Algemene vragen, spelregelvragen en vragen over de club, bijv. Bij welke club gaat Mark van den Beucken volgend seizoen spelen? A. Barcelona B Lemgo C. Magdeburg of Wat is de gemiddelde leeftijd van heren 1: A. 20 jaar B. 22. 8 jaar C. 23.4 jaar D. 28 jaar. Al deze vragen (het waren er 54) werden bedacht door Rowena van der Velden. De meiden werden in groepjes van 2 verdeeld en een enkel groepje van 3 vanwege een oneven aantal.

 

De bedoeling was dat een van de twee ging rennen (op volgorde van de vragen) en de ander moest wachten. Wanneer de ene speelster terug was kon er overlegd worden, het antwoord ingevuld en ging speelster nr. 2 rennen, tegelijkertijd een conditionele uitdaging dus. Op een groot vel stond genoteerd in welke ruimte de vragen hingen, bijv. vraag 16 in de kelder, vraag 44 in slaapzaal 1. Het ene groepje begon bij vraag 1, een ander groepje bij vraag 5, enz. Het was ook de bedoeling om zoveel mogelijk vragen te maken. Immers: hoe meer goede vragen, hoe meer punten.

Na ca. 1 uur rennen, nadenken en overleggen was het spel voorbij en kon de uitslag opgemaakt worden.

 

Die was bij de D-jeugd als volgt:

1e. Dana en Lynn van R. 26 punten

2e. Britt J. en Danique 25 punten

3e. Imke B. en Guusje 24 punten

 

Een close finish dus.

 

Bij de C-jeugd was het verschil iets groter.

1e.Amber, Millie en Cecile 40 punten

2e Isa en Kim 28 punten

3e. Eef en Jip 26 2/3 punten

 

Een geslaagde activiteit!!