Zwaarbevochten overwinning dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond beide punten in Panningen weten te houden. Het was echter een zwaar bevochten overwinning die pas in de laatste seconden van de wedstrijd tot stand kwam.

Eurotech Bevo Hc begon voortvarend aan de wedstrijd. Onder aanvoering van de goed spelende Fieke Arnoldussen namen ze meteen ruim afstand van hun tegenstander. Via 4-1 en 8-4 stond het na een kleine 20 minuten spelen al 11-6 en leek het een gemakkelijke avond te worden voor de ploeg van trainer Osvaldo Gomes. Internos vocht zich echter goed terug in de wedstrijd, scoorde 3x achter elkaar (11-9) en bleef goed tegenstand bieden. Uiteindelijk was het Ingid Janssen die met een benutte 7 meter de ruststand bepaalde op 15-13.

 

In de 2de helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Bij een tussenstand van 21-19 kreeg Bevo een dubbele tijdstraf. Hier profiteerde Interos optimaal van en kwam voor de eerste keer in de wedstrijd op gelijke hoogte (21-21). Toch wist Bevo weer tot 2x toe 3 doelpunten uit te lopen (24-21 en 26-23) maar een definitieve kloof kon niet geslagen worden. Onder aanvoering van de goed spelende en gemakkelijk scorende Ingrid Janssen en door een goede redding van Anke Richters bij een tussenstand van 29-28 bleven uiteindelijk beide punten toch in Panningen (31-29).

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Ingrid Janssen 11, Inge van Velthoven 7, Aicha Chida 6, Fieke Arnoldussen 3, Romy van Ratingen, Sarah Lovas, Annette Bukkems en Linda v/d Broek allen 1.