Zuid Korea wint van verjongd Nederlands team 

Een sterk verjongd Nederlands team heeft woensdagavond een nederlaag opgelopen tegen het team van Zuid-Korea, dat volgende week deelneemt aan de Limburgse Handbal Dagen.

De wedstrijd vond plaats tijdens de Zaanse Handbaldagen en Oranje trad aan met maar liefst zeven debutanten. Na een 10-14 achterstand bij rust werd uiteindelijk verloren met 25-27.

 

Oranje kende een goede start in een uitverkochte sporthal in Koog aan de Zaan en pakte een 3-1 voorsprong. Daarna nam Zuid-Korea het heft in handen en liep het weg bij Oranje. In de tweede helft herpakte Oranje zich weer, kwam terug tot op gelijk hoogte vlak voor tijd (25-25), maar moest in de laatste minuten alsnog de winst aan Zuid-Korea laten: 25-27.

 

Acht spelers uit de nationale selectie die woensdag tegen Zuid-Korea hebben gespeeld, komen die ploeg weer tegen op de Limburgse Handbal Dagen: Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper en Sonni de Jonge van Targos Bevo Hc en Ephrahim Jerry, Ivar Stavast, Joris Baart, Rob Schmeits, Alec Smit van OCI-LIONS.

 

De wedstrijd stond overigens onder leiding van de broers Ruud en Paul Geraets, die ook present zijn bij de Limburgse Handbal Dagen.