Zuid-Korea bereidt zich in Nederland voor op LHD 2016 

De ploegen die aan de Limburgse Handbal Dagen gaan deelnemen beseffen dat ze aan een van de oudste en meest prestigieuze club handbaltoernooien van Europa gaan deelnemen en niet naar Limburg komen om zomaar wat te kunnen freewheelen.

De LHD is na bij dertig jaar een begrip geworden in Europa en de laatste tien jaren ook ver daarbuiten. Daarmee werden de toeschouwers geconfronteerd met een diversiteit aan culturen en handbalstijlen die tot enerverende wedstrijden hebben geleid.

 

De editie van 2016 kent een bijzondere samenstelling want naast vijf clubteams dingen bij de 29e editie drie landen ploegen mee naar de hoofdprijs in Limburg. Met het wereldkampioenschap handbal twee weken na de LHD in de Limburgse achtertuin Frankrijk, zijn drie WK deelnemers te gast in Sittard-Geleen die de LHD een goede maatstaf vinden om te acclimatiseren in Europa en zich voor te bereiden op het komende WK.

 

Dat Zuid Korea de zaken grondig aanpakt bewijst het feit dat al ver voor de feestdagen in Nederland zijn en in Topsportcentrum De Koog in Noord Hollandse Koog aan de Zaan drie oefenwedstrijden spelen ter voorbereiding op de Limburgse Handbal Dagen.