´Zorgen dat we zaterdagavond zeker zijn van de play-offs’ 

De dames van Targos Bevo HC spelen zaterdag de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Op bezoek bij het al gedegradeerde Westlandia moet de zesde plek, en dus deelname aan de play-offs, behouden worden. Speelster Inge van Velthoven gaat er van uit dat Bevo met de winst naar huis gaat.

 

“Op papier moeten we makkelijk kunnen winnen”, vertelt Van Velthoven. “Maar ik denk dat we wel degelijk vol aan de bak moeten. Thuis hebben we maar nipt van ze gewonnen.” Afgelopen weekeinde speelde Bevo gelijk tegen de nummer drie Quintus. “We stonden vijf doelpunten voor, maar door concentratieproblemen en beperkte wisselmogelijkheden hebben we het zelf weggegeven. Toch mogen we nog blij zijn met de puntendeling, het had ook de andere kant op kunnen vallen.”

 

Als Bevo zaterdag wint, is het zeker van de play-offs. Bij verlies en gelijkspel zijn de Panningse dames afhankelijk van het resultaat van het duel van de nummer zeven D.S.V.D. tegen Quintus. “Quintus verliest die partij niet, maar wij moeten gewoon zelf zorgen dat we zaterdagavond al zeker zijn van de play-offs”, vervolgt Van Velthoven. “Maar zoals ik al zei, het wordt zeker niet makkelijk tegen Westlandia.”

 

Mochten de play-offs bereikt worden, dan betekent dat een mooi afscheid voor Van Velthoven die na dit seizoen stopt bij dames 1. “Het handbal is voor mij op dit moment niet meer te combineren met mijn opleiding en werk. Het is tijd voor een nieuwe generatie handbalsters. Het zou wel heel leuk zijn om in ieder geval een play-offplek te verwezenlijken, dan sluit je het toch op een leuke manier af.”

 

“De wedstrijden in de play-offs, mochten we die halen, gaan heel zwaar worden, omdat je ook doordeweeks wedstrijden speelt. Maar als we thuis alles winnen en uit één of twee keer er met de winst vandoor kunnen gaan, is alles mogelijk. Het ligt er echter natuurlijk maar net aan hoe goed iedereen in vorm is. Het worden in ieder geval leuke wedstrijden.”

 

Maar wat nu als Bevo onverhoopt promotie afdwingt naar de eredivisie, is het vertrek dan nog steeds definitief? “Weet ik niet. Dan valt er misschien een opening te vinden. Het is in ieder geval het overwegen waard dan. Maar dat is iets wat ik te zijner tijd wel ga bekijken en over na ga denken.”