Zondag mogelijk laatste thuiswedstrijd dames Bevo 

Als de dames van Targos Bevo de play-offs niet bereiken, spelen ze komende zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor Linda van de Broek, Aïcha Chida, Anke Richters en Inge van Velthoven kan het duel met de nummer drie van de ranglijst Virto/Quintus hun afscheid worden van het eigen publiek. Al denkt trainer Osvaldo Gomes niet dat het zo’n vaart zal lopen.

 

“Ik denk nog steeds dat we de play-offs gaan halen”, zegt Gomes. “We hebben het onszelf wat lastiger gemaakt de laatste tijd, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat we nog een plekje gaan stijgen.” Bevo staat momenteel zevende op de ranglijst en moet nog een plaats omhoog met nog twee duels voor de boeg. Na komend weekeinde Quintus wacht volgende week het al gedegradeerde Westlandia.

 

Over het vertrek van de vier speelsters wil Gomes zich niet uitlaten. “Daar moeten we niet te veel nadruk op leggen, want ik denk persoonlijk dat we nog zeker een paar wedstrijden thuis spelen dit seizoen.” Bijkomend nadeel is dat bij het niet bereiken van de play-offs het seizoen meteen ten einde is voor Bevo. “Dan speel je dus geen wedstrijden meer tot september, dat zou jammer zijn.”

 

“Het was niet per se onze ambitie om te promoveren, maar wel een doelstelling van ons allen om de nacompetitie te halen”, vervolgt Gomes. “Deze groep kan het niveau aan. Het zit wat tegen de laatste tijd en we missen te veel kansen, maar de laatste maand hebben we fatsoenlijk handbal laten zien. Als we het niet halen, zou dat voor mij wel teleurstellend zijn.”