Zilver voor Heren A 

Een lange zaterdag met ongemeen spannende wedstrijden in de Amsterdamse Sporthallen Zuid, leverde uiteindelijk een zilveren medaille op voor de A jeugd van Eurotech Bevo Hc.

Eurotech Bevo Hc verloor de eerste groepswedstrijd van Aalsmeer (12-10) maar won vervolgens de overige wedstrijden tegen Vrone (14-18) en Unitas (21-16). In de daaropvolgende kruisfinale tegen Olympia ’89 bleek het team van Lambert van Berlo uiteindelijk koelbloediger in het nemen van strafworpen. De reguliere speeltijd eindigde in 15-15. In de andere kruisfinale won Hellas met snel en gevarieerd handbal van Fiqas Aalsmeer met 11-7.

 

De finale tussen Eurotech Bevo Hc en Hellas was lang een gelijkopgaande strijd. Opvallend daarbij was dat deze eindstrijd werd gespeeld door teams die allebei op de tweede plek in hun poule waren geëindigd. De eerste helft was een stugge strijd, met veel gemiste kansen, maar ook sterk verdedigingswerk. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en gingen met 3-3 de rust in.

 

In het tweede bedrijf pakte Bevo Hc (eveneens verliezend finalist in 2011) in eerste instantie een kleine voorsprong (4-6), maar het was Hellas dat met meer snelheid en scherpte op 7-6 kwam en een moegestreden Bevo met 13-9 versloeg.

 

Eindstand A-jeugd Heren:

1. Hellas

2. Eurotech Bevo HC

3. Olympia ‘89

4 FIQAS/Aalsmeer

5. Quintus

6. Unitas

7. AHV Swift

8. Vrone