‘Zaterdag zo snel mogelijk vergeten’ 

De play-offs begonnen voor de dames van Targos Bevo HC in mineur. Zaterdag werd met 25-24 verloren van PSV. De nederlaag tegen de nummer vijf van de reguliere competitie kan woensdag alweer rechtgezet worden in de uitwedstrijd tegen Fortissimo. Volgens speelster Lisan van Hulten wordt het een lastige, maar geen onmogelijke taak tegen de ploeg uit het Utrechtse Cothen.

 

“We moeten zaterdag zo snel mogelijk vergeten”, vertelt Van Hulten. “De laatste wedstrijd tegen Fortissimo gingen we goed van start, maar toen hebben we het zelf laten liggen. Er liggen zeker kansen, daar heb ik alle vertrouwen in.” Na het duel in Utrecht volgen nog twee uitwedstrijden voor de ploeg uit Panningen. “Een lastig programma, maar niet onmogelijk.”

 

Na de nederlaag zijn de kansen op promotie flink geslonken. Toch denkt Van Hulten niet dat alles verloren is. “Ik denk dat we twee van de drie uitwedstrijden moeten kunnen winnen. In ieder geval moeten we er voor zorgen dat we morgen de punten meenemen. Ik denk nog steeds dat we promotie kunnen bewerkstelligen, al moeten we dan wel vaker scoren.”

 

Coach Osvaldo Gomes van Bevo gaf al aan dat het probleem momenteel in de afronding ligt. Hoewel Van Hulten zelf negen keer doel trof zaterdag snapt ze de opmerking van de trainer. “Volgens mij hebben we vijftien vrije kansen gemist, dus daar zit inderdaad het grootste probleem. We moeten veel scherper zijn in de afronding. Het is een stukje focus wat we af en toe missen. We moeten elkaar als team ondersteunen, elkaar oppeppen, dan maken we zeker kans woensdag.”