Dames 1 - Hercules; ben er bij!  

Na de mooie thuisoverwinning op Fortissimo in de openingswedstrijd heeft dames 1 het zoet van de overwinning niet meer mogen proeven. In de laatste minuten van de wedstrijd bij de sterke promovendus ZAP werd onnodig verloren. Thuis tegen titelkandidaat DSVD werd terecht maar met iets te veel verloren. Uit bij DSS (eredivisiedegradant) werd vorige week verloren door in een fase van 12 minuten een 14-17 voorsprong weg te geven naar 24-17, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Vorig jaar was er ook een stroeve seizoenstart na de vele wisselingen en de start van dit seizoen is soortgelijk. Er is mentaal progressie geboekt ten opzichte van vorig seizoen (toen grotere nederlagen geleden werden tegen mindere tegenstanders), maar echt tevreden zijn de dames en de begeleiding nog niet.

Zaterdag komt promovendus Hercules op bezoek, de extra promovendus na het terugtrekken van DOS uit de eredivisie. Zij hebben zoals verwacht ook geen makkelijke seizoenstart. Zij zullen tegen de dames van Bevo voor hun eerste winstpunten gaan en gezien de stand lijkt dit een reëel streven.

 

Aan de dames van Bevo is het de taak de tegenstander absoluut niet te onderschatten (ZAP), er vol tegen aan te gaan en het verschil in ervaring in de eerste divisie duidelijk te maken, waarmee ook afstand kan worden genomen van de onderkant van de ranglijst en de weg naar boven kan worden ingeslagen!

 

Programma komende dagen:

Dames 2 speelt zondag om 14.00 bij SVM in Munstergeleen en moet door de onverwachte nederlaag vorige week thuis tegen de reserven van BFC (13-15) vol in de achtervolging op de kop van de ranglijst. Zondag 16 oktober treden zij thuis aan tegen Minor. De wedstrijd wordt dan aangefloten om 14.15 uur.

 

Dames 1 speelt op donderdag 13 oktober ook nog een bekerwedstrijd in Maasbree (19.30 uur d’n Adelaer, Maasbree). Vorig seizoen was het BSAC die dames 1 dwarslag in de landelijke beker, dames 2 dwarslag in de reguliere competitie, dames 4 dwarslag in de beker en dames 2 dwarslag in de regionale bekerfinale. Donderdag is een mooie kans om de balans voor dit jaar te herstellen!