Worstelend Eurotech Bevo Hc naar verdiende winst 

In de derde speelronde van competitie stonden de heren van Eurotech Bevo Hc tegenover hekkensluiter Swift. Na de eerste twee duels, die uitmondden in winst tegen HA R&O en verlies tegen Aalsmeer, had trainer/coach William Gommans aanknopingspunten gevonden om het spel van de Heldenaren te verbeteren.

In de week voorafgaande aan het duel tegen Swift had hij met zijn manschappen hier volop aan gewerkt, maar in de wedstrijd zelf bleek dat nog te kort om duidelijke resultaten zichtbaar te maken. Bevo Hc begon moeizaam en kende een rommelige start. Herhaaldelijk balverlies en aarzelend optreden in de verdediging, waarbij teveel ruimte aan de tegenstander werd gelaten, boden Swift de kans om in het eerste kwartier te domineren. De Arnhemmers hadden aanvankelijk het beste van het spel en kenden voortdurend een kleine voorsprong, 1-2 na 5 minuten en 4-5 na 11 minuten. In de 13de minuut pakte de thuisploeg voor het eerst de leiding, zonder overigens groots te spelen. De Heldenaren gingen iets beter om met hun kansen, maar slaagden er niet in om Swift definitief van zich af te schudden. Met name de uitstekend spelende Dario Polman, uiteindelijk goed voor 11 treffers, zorgde ervoor dat Swift in het spoor kon blijven. Bij rust leidde Bevo Hc met 14-12. In de tweede helft, die door diverse tijdstraffen een rommelige start kende, leek de thuisploeg snel orde op zaken te willen stellen. Hulp kregen de geel-blauwen daarbij vooral van doelman Lukasz Wasilek. De Poolse aanwinst speelde een uitstekende tweede helft en had een groot aandeel in de gestaag uitbreidende voorsprong. Via 17-14 en 24-19 leken de Heldenaren alsnog op weg naar een ruime overwinning. Twee achtereenvolgende treffers van Tom Wismans en een score van Pim Augustinus brachten Bevo Hc zelfs op een 26-19 voorsprong. Het was te wijten aan slordig spel in de slotfase dat Swift de schade alsnog beperkt kon houden. Een rode kaart van de na afloop meest besproken speler, Dario Polman, bracht daar geen verandering in. Met 28-24 pakte Bevo Hc een achteraf verdiende, maar moeizaam tot stand gekomen overwinning.

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 6; Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper, Ron Klemann, Pim Augustinus 4; Andrzej Wasilek 3; Tom Wismans 2 en Lukas Koppes 1.

 

In het komende weekeinde staat voor de heren van Eurotech Bevo Hc geen wedstrijd op het programma. Gespeeld wordt dan immers het duel om de SuperCup. Eerst volgende wedstrijd voor de Heldenaren staat gepland op zaterdag 1 oktober, als in Emmen E&O de tegenstander is.