WK U21: Knappe overwinning Oranje tegen Egypte 

Bevo spelers Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper, Dario Polman en Bart Ravensbergen spelen op dit moment een fantastisch WK-toernooi met Jong Oranje in Bosnië.

Na een knotsgekke en grillige wedstrijd met een uitermate spannende slotfase, heeft Oranje U21 in Bosnië met (13-10) 28-27 van Egypte gewonnen. De succesvolle Hollandse ploeg mag daarom morgenavond tegen Brazilië bepalen wie er als vijfde of zesde eindigt op het WK.

De Nederlandse selectie kwam via scores van Tim Krijntjes en Luc Steins op een snelle 2-0 voorsprong, waarna Egypte het initiatief naar zich toe trok en met 2-4 de leiding nam. Pas na 24 minuten was de stand bij 10-10 weer in evenwicht. Jeroen van den Beucken, Jorn Smits en Ivo Steins zorgen er daarna meteen ook maar even voor dat er met 13-10 kon worden gerust.

 

Na de hervatting was het snel gelijk: 14-14. Daarna vielen de doelpunten om en om in een boeiend schouwspel dat tot aan het einde spannend zou blijven. Bij 24-25 stopte de inmiddels van een blessure herstelde keeper Luuk Hoiting twee strafworpen op rij, waarna Nick de Kuyper en Samir Benghanem voor de 27-27 zorgden. Time-out voor Egypte met nog een kleine minuut te gaan. Opnieuw was Hoiting belangrijk met een even prachtige als nuttige redding, zodat Nederland een time-out kon aanvragen. Uiteindelijk was Jorn Smits met nog vier seconden op de klok de matchwinnaar; hij vond net op tijd een gat in de Egyptische defensie en maakte de beslissende 28-27.

 

Bondscoach Joop Fiege: “We speelden niet groots, maar toonden wel veerkracht, zoals dit team tijdens het WK vaker heeft laten zien. Egypte wisselde af en toe van een 5:1 dekking naar een 3:3 verdediging maar daar hadden we ons goed op voorbereid. De jongens hebben opnieuw laten zien dat ze echte vechters zijn. We krijgen ook van alle kanten complimenten op ons spel. Ik kan er inmiddels een boek over volschrijven!”

 

Nederland speelt morgen om 21.00 uur tegen Brazilië, dat met 25-24 van Zwitserland won en na de reguliere zestig minuten (21-21) net iets beter in de beslissende strafworpenreeks was. De wedstrijd tussen Nederland en Brazilië gaat om de posities 5 en 6 in de eindrangschikking van het WK U21.

 

Joop Fiege: “We zijn nog niet klaar met dit WK. Door de plaatsing bij de laatste acht hebben we ver boven verwachting gepresteerd. Daarna hadden we de overige wedstrijden kunnen laten schieten. Dat zit echter niet in het karakter van deze ploeg. Nu we zo ver zijn, willen we ook die vijfde plek. Dat wordt niet makkelijk, want Brazilië beschikt over individueel sterke spelers en wordt geroemd om zijn solide dekking. Bovendien spelen we morgen onze negende wedstrijd in twee weken. Maar als wij moe zijn, is Brazilië dat ook. Kortom, we geven nog één keer alles wat we in ons hebben en blijven knokken tot het laatste fluitsignaal klinkt.”

 

Later vanavond worden ook de halve finales gespeeld:

18.30 uur: Frankrijk – Zweden

21.00 uur: Spanje – Kroatië

 

Doelpunten Nederland: Tommie Falke 6, Dario Polman 5, Jorn Smits 5, Samir Benghanem 3, Ivo Steins 2, Nick de Kuyper 2, Tim Krijntjes 1, Joris Baart 1, Luc Steins 1, Sonni de Jonge 1, Jeroen van den Beucken 1.

 

Bron: www.handbal.nl