WK-ganger Mark van den Beucken terug uit Engeland 

‘Het kan alleen maar beter' 

Doelman Mark van den Beucken van Targo Bevo Hc kwalificeerde zich in Engeland met Jong Oranje voor het WK in Brazilië komende zomer. De focus nu gericht op de wedstrijd in de BENE-League zaterdag tegen FIQAS Aalsmeer.

 

Heb je veel gespeeld tijdens de kwalificatie voor het WK in Engeland afgelopen weekend?

Mark van den Beucken: “Tegen Hongarije heb ik de hele wedstrijd gespeeld. De tweede wedstrijd, tegen Israël de eerste vijftig minuten. Tegeen Engeland heb ik eigenlijk niet gespeeld. Ja, toen de tweede keeper een bal in het gezicht kreeg, heb ik hem vijf minuten vervangen.”

 

Drie overwinningen, dat is een knappe prestatie. De openingswedstrijd tegen Hongarije – 19-18 winst - was de moeilijkste.

“We wisten vooraf dat dat de beslissende wedstrijd zou zijn. Tijdens de oefenstage hebben we ook alleen op die wedstrijd getraind. We begonnen geconcentreerd, maar lieten op het einde van de eerste helft kansen liggen om de voorsprong verder uit te bouwen. Hongarije begon heel sterk aan de tweede helft, kroop steeds dichterbij en nam een kleine voorsprong. Daarna volgde een periode dat er bijna niet meer werd gescoord. We kwamen terug tot 18-18 en maakten daarna de winnende treffer. De laatste acht minuten werd niet meer gescoord.”

 

Tegen Engeland boekten jullie een monsterscore (46-16). Kun jij verklaren waarom zo’n groot land als Engeland niet meekan in Europa?

“Zolang speelt Engeland nog niet kwalificatiewedstrijden. Ze hebben tijd nodig. Ik ben benieuwd hoever ze over tien jaar zijn. Vorig jaar hebben we met Jong Oranje ook tegen ze gespeeld. Ik kon wel zien dat ze al stappen vooruit hebben gemaakt.”

 

Jong Oranje groeit langzaam naar de wereldtop?

“De absolute top niet, die is op korte termijn niet haalbaar. Tijdens het achtlandentoernooi met Kerstmis hebben we wel laten zien dat we kunnen winnen van de subtop. Dat was een paar jaar geleden nog ondenkbaar.”

 

Hoe is het om bij Jong Oranje samen te spelen met jongens waar je in de competitie tegen speelt?

“We zijn geen onbekenden meer voor elkaar. Ik bedoel, we spelen al heel wat jaren met elkaar. Dat is ook een team. De focus bij Jong Oranje is bij iedereen hetzelfde. De wedstrijd tegen Hongarije is daar het bewijs van.”

 

Luc Steins, uitgeroepen tot beste speler van het kwalificatietoernooi, zou fijn passen bij Bevo.

“Haha. Iedere club zou Luc graag erbij willen hebben. Maar ik geloof niet dat Luc, zolang hij in Nederland speelt, ooit Lions zal verlaten.”

 

Bevo is met vier spelers hofleverancier bij Jong Oranje: Niek Jordens, Daan Versleeuwen, Robin Jansen en jij. Niek werd tegen Engeland topscorer met zeven doelpunten.

“Het rendement in die wedstrijd lag heel erg hoog. Daan maakte er vijf en Robin twee. De spelers hebben het allemaal goed gedaan. Dat is positief voor Bevo.”

 

Hoe was de ontvangst afgelopen maandag door de teamgenoten?

“Natuurlijk waren er de complimenten en viel er veel bij te praten. Je merkt dat zo’n prestatie de ploeg extra inspireert tijdens de training. Dat is goed met het oog op de wedstrijd tegen Aalsmeer zaterdag.”

 

Martin Vlijm zegt dat de vierde plek haalbaar is. Het zal volgens de coach gaan tussen Sasja, Bocholt, Volendam en Bevo.

“Dat denk ik ook. Maar we moeten niet teveel kijken naar die vierde plek. We kunnen ons beter focussen op de wedstrijd zelf. En daarna op de wedstrijden tegen Hasselt en Bocholt. We moeten stappen zetten, ook voor de nationale competitie die na de BENE-League van start gaat.”