Wisselvallig Targos Bevo Hc verliest weer 

Ook tegen HC Visé BM heeft Targos Bevo Hc niet voor de ommekeer kunnen zorgen. Na een ruststand van 11-16 ging Targos Bevo Hc onderuit tegen de Belgische ploeg, die optimaal profiteerden van mindere periodes van de Panningse club.

De start was goed voor Targos Bevo Hc. De mannen van trainer Harold Nusser namen met 2-0 de leiding. Er werd goed geconcentreerd verdedigend en de kansen werden benut. De stroef begonnen gasten trokken echter na vijf minuten de wedstrijd langzaam naar zich toe. Hun gevarieerde aanvalsspel zorgde voor onrust in de Panningse defensie, die teveel gaten in het hart en de flanken van de defensie liet vallen. Via 12-8 liepen de Belgen in de slotfase van de eerste helft uit tot 16-11. In die fase waren de Targos Bevo Hc slordig en werden vele kansen slordig afgewerkt. Bij rebounds reageerden de Belgische aanvallers sneller dan de Panningse verdedigers.

 

Na de pauze kwam Targos Bevo Hc sterk uit de startblokken. Na een 19-14 achterstand kwam Targos Bevo Hc terug in de wedstrijd. Gesteund door het legioen werd de achterstand verkleind tot 19-18. De gelijkmaker hing in de lucht, maar toen de Belgen hun voorsprong uitbreidde tot 22-19, was het verzet van Targos Bevo Hc gebroken. Dat werd mede veroorzaakt door het opzichtig falen van Targos Bevo Hc in aanvallend opzicht. Minutenlang kon de thuisclub niet scoren. Doelman Konstninos Gourgoumis in het doel van HC Visé BM had een verlammende werking op de Panningse schutters. Uiteindelijk won HC Visé BM verdiend van een dolend Targos Bevo Hc, dat duidelijk behoefte heeft aan een overwinning, maar op dit moment kan de ploeg niet datgene opbrengen, dat nodig is om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Het zelfvertrouwen heeft een geduchte knauw gekregen. Het team kan handballen, maar op een of andere reden sluipen er teveel onzekerheden in hun spel. Uitgerekend in deze malaise moet de ploeg zaterdag 3 december op bezoek bij OCI Lions, dat als enige Nederlandse ploeg, in deze editie van de BENE League gelijke tred kan houden met de Belgische teams. OCI Lions kan Targos Bevo Hc dieper in de put drukken, maar wie weet, kan Targos Bevo Hc juist tegen OCI Lions als een Phoenix uit de as herrijzen.

 

Doelpuntenmakers: Targos Bevo Hc: Pim Augustinus 5, Sonni de Jonge 4, Nick De Kuyper, Jeroen van den Beucken en Robin Jansen, Rik Elissen 2 en Niek Jordens 1.

 

Door: Mat Nellen