Winst Eurotech Bevo Hc bij voorbereiding op LHD 

Als voorbereiding op de 24ste editie van de Limburgse HandbalDagen speelden de heren van Eurotech Bevo Hc op vrijdag 16 december een oefenwedstrijd tegen het Poolse Wolsztyniak.

Voor deze gelegenheid was de ploeg van coach William Gommans aangevuld met enkele talenten uit het tweede herenteam. Zo verdedigde Robin Berkers samen met Lukasz Wasilek het doel en maakten Niek Jordens en Jets van der Looij hun debuut in de hoofdmacht. Lastig hadden de Heldenaren het niet tegen de Poolse gasten. Ondanks goed keeperswerk van beide Wolsztyniak-doelmannen leidde Bevo Hc bij rust al met 17-9. Na 60 minuten stond uiteindelijk een 30-21 eindstand op het scorebord. Behalve goed nieuws leverde het duel ook een fikse tegenvaller op. De talentvolle opbouwspeler en Jong Oranje-international Nick de Kuyper raakte voorafgaand aan het duel dusdanig geblesseerd, dat hij daarna niet in actie kon komen.

 

Komend Kerstweekend staan voor de Bevo-mannen geen wedstrijden op het programma, maar dinsdag 27 december komen ze weer volop in actie. Eerst in Geleen en vervolgens in Panningen gaan voor hen immers de Limburgse HandbalDagen van start. Om 11.00 uur start de ploeg het toernooi tegen regerend landskampioen Kras/Volendam. Daarna reist de Bevo-equipe naar Panningen om daar het tweeluik in sporthal De Heuf te openen. Om 19.00 uur speelt de ploeg tegen het Portugese ABC Braga. De avond in Panningen wordt om 21.00 uur afgesloten met een duel tussen het Witrussische HC Meshkov Brest en HC West uit Finland. De Heldenaren zelf komen een dag later, op woensdag 28 december, weer in actie. Om 12.00 uur is RK Poreč uit Kroatië dan de tegenstander in Sittard.