Winst zonder franje voor Eurotech Bevo Hc 

Na de winst in het openingsduel tegen E&O reisden de mannen van Eurotech Bevo Hc afgelopen weekend met zelfvertrouwen naar Arnhem. Daar stond de ontmoeting gepland tegen AHV Swift, de ploeg die vorig seizoen ternauwernood degradatie wist te ontlopen. Onderschatting lag op de loer en de coaches William Gommans en Lambert Van Berlo hadden er dan ook werk van gemaakt

om hun manschappen terdege te waarschuwen. De Arnhemmers hadden in hun eerste duel immers niet voor niets een verrassend punt bij regerend landskampioen Volendam weg weten te slepen.

 

In de eerste minuten van de wedstrijd leken alle waarschuwingen echter aan dovemansoren te zijn gericht. Bevo Hc begon bijzonder matig en werd aanvankelijk de les gelezen door de thuisploeg. Na 10 minuten stond een 5-2 voorsprong voor Swift op het scorebord en had alleen doelman Lukasz Wasilek een voldoende verdiend. Pas in het tweede kwartier leken de Bevo-spelers zich te beseffen dat een tandje bijgeschakeld moest worden om tegen Swift een kans te maken. Via twee maal Jeroen van den Beucken en een treffer van Nick de Kuyper kwamen de Heldenaren na 18 minuten voor het eerst op gelijke hoogte, 6-6. Het duurde vervolgens tot 5 minuten voor rust voordat de Bevo-ploeg op voorrang wist te komen, 7-8. Vanaf dat moment leek ook meteen de ban gebroken. De mannen van William Gommans gingen rustiger spelen, gingen zorgvuldiger met hun kansen om en konden nog steeds leunen op een prima doelman Lukasz Wasilek. Binnen de kortste keren stond een voorsprong van 3 treffers op het scorebord, die standhield tot aan de rust, 8-11.

 

Na de rust kwamen de Bevo-mannen geconcentreerd uit het kleedlokaal, vast voornemens om niet weer zo slap te starten als in de eerste helft. De ploeg speelde geconcentreerd, zeker niet foutloos, maar voldoende scherp om voortdurend controle over de wedstrijd te houden. Nog een keer kwam de thuisploeg terug tot op 2 doelpunten, 10-12, maar daarna speelde Bevo Hc de wedstrijd soeverein uit. Achtereenvolgende treffers van Marijn Sinkeldam, Jeroen van den Beucken, uiteindelijk goed voor 5 treffers, en Daan Versleeuwen bezorgden de Heldenaren een 10-15 voorsprong en een voortijdige beslissing in de wedstrijd. Swift deed nog uiterste pogingen om de wedstrijd weer spannend te maken, maar stuitte voortdurend op een prima doelman Lukasz Wasilek en op een Bevo-aanval die verre van groots speelde, maar wel met de regelmaat van de klok bleef scoren. Als excuus voor het matige spel konden beide ploegen aanvoeren dat de omstandigheden bijzonder lastig waren. Door de hoge temperatuur in de hal moest vaak gedweild worden en dat maakte het bijna onmogelijk om tot vloeiend aanvalsspel te komen. Uiteindelijk kwam via 13-18 en 16-21 een 18-22 eindstand op het scorebord. Daarmee is Bevo Hc na 2 duels de enige ploeg met het maximale aantal van 4 punten. De enige ploeg die nog op gelijke hoogte kan komen is FIQAS/Aalsmeer en laat dat nu uitgerekend de tegenstander van volgende week zijn.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Eelco Weevers, Jeroen van den Beucken 5; Daan Versleeuwen, Jos Arnoldussen, Nick de Kuyper, Niek Kuik, Pim Augustinus 2; Geert van de Goor en Marijn Sinkeldam 1.