Winst dames Eurotech Bevo HC in Eindhoven 

De dames van Eurotech Bevo HC hebben zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV een belangrijke overwinning geboekt. Na een ruststand van 6-7 nam men in de 2de helft ruim afstand van hun tegenstander en won men uiteindelijk verdiend met 14-22.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Na ruim een kwartier spelen hadden beide ploegen pas 3x gescoord(3-3). De dames van trainer/coach Osvaldo Gomes hadden moeite om tot scoren te komen. Er werd echter wel goed verdedigd en kon men terugvallen op een uitstekend keepende Anke Richters. Ook in het 2e gedeelte van de eerste helft een zelfde spelbeeld. Het was Ingrid Janssen die in de laatste seconde van de eerste helft een strafworp benutte waardoor Bevo met een kleine voorsprong ging rusten (6-7). Meteen na rust was het Linda v/d Broek die de 6-8 liet aantekenen. PSV reageerde hier echter meteen op en wist in 3 minuten tijd 4x te scoren (10-8) maar had vervolgens ook hun kruid verschoten tegen een hard werkend en goed verdedigend Bevo. Ze wisten hierdoor een kleine 20 minuten niet tot scoren te komen. Bevo profiteerde hier optimaal van en nam ruim afstand (10-17). Vervolgens werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld. Via 12-21 was het uiteindelijk Carlijn Heesen die met haar eerste doelpunt de eindstand bepaalde op 14-22.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo HC werden gemaakt door Linda v/d Broek 6, Ingrid Janssen 5, Inge van Velthoven 5, Aicha Chida 3, Pien Koopmans 2 en Carlijn Heesen 1