Winnend Bevo verzuimt doelsaldo op te schroeven 

Targos Bevo Hc heeft ook de derde wedstrijd in de finaleronde om het Nederlands kampioenschap gewonnen. Alphadeur Houten werd thuis eenvoudig verslagen met 38-24. Bevo voert samen met Lions en Volendam de ranglijst aan met zes punten uit drie wedstrijden. 

Bevo verzuimde wel tegen de rode lantaarndrager te werken aan het doelsaldo. Daarvoor kreeg de ploeg van Martin Vlijm teveel doelpunten tegen. Bovendien had Bevo meer doelpunten moeten maken, gezien het aantal kansen dat onbenut bleef.

De ploeg uit Panningen heeft een doelsaldo van 101-69. Directe concurrenten Lions en Volendam doen het beter met respectievelijk 123-81 en 106-65.

Martin: “25 Doelpunten tegen tegen Houten mag niet. Dat zijn er tien teveel. We moeten er ook niet dramatisch over doen. We hebben zes punten, dat telt.”

 

Voorsprong

De zege in De Heuf was vooraf ingecalculeerd. Net als tegen de E&O en Tachos was de eerste helft niet best, constateerde de trainer. Verzuimd werd de voorsprong van telkens twee tot vier doelpunten verder uit te bouwen. Eelco Weevers en Jeroen van den Beucken misten enkele keren in relatief gemakkelijk situaties voor doel. Met als gevolg dat het na dertig minuten slechts 18-13 op het scorebord stond. Daar was de coach helemaal niet blij mee, vertelde hij zijn spelers in de rust. “Het heeft met concentratie te maken. We hebben moeite met het spel dicteren. Daarom zijn we nog niet een echte topploeg.”

 

Gretig

Bevo speelde in De Heuf in telkens wisselende samenstelling wegens de blessures van Nick de Kuyper, Daan Versleeuwen, Dennis Vlijm en Bram Knippenbergh. Daar stond de terugkeer tegenover van Sonni de Jonge, die in de tweede helft opvallend gretig speelde en regelmatig en spectaculair scoorde.

Vlijm gaf in het tweede bedrijf alle spelers speelminuten. Marc van den Beucken keepte de complete dertig minuten en deed dat goed. Hoogtepunt van de wedstrijd was zijn pass vanaf doel naar zijn broer Jeroen in de punt van de aanval, die beheerst afrondde. Overtuigend ook was het spel van de jonge, energieke invaller Ephrahim Jerry, die drie keer wist te scoren.

 

Topper

Voor Bevo begint de competitie nu pas echt, merkte de coach na afloop terecht op. Donderdag wacht de uitwedstrijd tegen Aalsmeer, twee dagen later gevolgd door de topper tegen medekoploper Volendam in het palingdorp. Vervolgens speelt Bevo na de bekerwedstrijd (uit tegen AHV Swift) in De Heuf tegen Hurry Up.

De wedstrijden tegen E&O, Tachos en Houten vormen geen graadmeter voor de rest van de competitie, aldus de coach. “Ik weet zeker dat we donderdag tegen Aalsmeer anders voor de dag zullen komen. We kunnen ons goed optrekken aan het niveau van een sterke tegenstander. Over het doelgemiddelde discussiëren heeft geen zin meer. We moeten zorgen dat we zoveel mogelijk winnen. Daarom moeten we stappen zetten.”

 

Doelpunten Bevo: Jeroen van den Beucken (twaalf), Sonni de Jonge (acht), Niek Jordens (zeven), Robin Jansen (drie), Pim Augustinus (drie), Ephrahim Jerry (drie), Karim Tamim (één) en Dario Polman (één). Strafminuten: Pim Augustinus (twee minuten) en Ephrahim Jerry (twee minuten).