‘Winnen, en zoveel mogelijk doelpunten maken’ 

Sonni de Jonge met Targos Bevo Hc naar rode lantaarndrager Houten 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag uit tegen Houten. “We moeten winnen”, zegt Sonni de Jonge. “En liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil.”

 

Zaterdag speelde je tegen E&O, je oude ploeg. Hoe was dat voor jou?

“Het is altijd leuk om de jongens weer te zien. Natuurlijk wil je laten zien dat je een stukje beter bent. Alleen jammer dat het geen echte wedstrijd werd.”

 

Jullie wonnen met 36 – 9. Doet het pijn om zo over je ex-teamgenoten heen te walsen?

“De wedstrijd gaf wel een vertekend beeld. E&O miste een aantal belangrijke spelers, zoals Peter Lambert, Jan Josef en Marco Kehrenberg. Nu leek het alsof ze niks konden tegen ons. Dat is natuurlijk niet zo.”

 

Voor jullie was het belangrijk om het doelgemiddelde op te krikken.

“Klopt. Dat hebben we ook gedaan.”

 

Je toonde je bescheiden in Dagblad de Limburger. Je vindt jezelf niet zo’n goede speler?

“Ik ben niet de beste handballer in de ploeg, ook niet op mijn positie. Natuurlijk kan ik wel een potje handballen, maar ik ben niet de beste.”

 

Je bent een slimme handballer.

“Dank je wel.”

 

Je voelt aan wanneer er een break komt. Je was al op weg naar het doel van de tegenstander voordat Bart of Mark de bal hadden.

“Een stukje timing is dat. Dat is een sterk punt van mij.”

 

Je bent snel.

“Redelijk snel, ja“

 

En je kunt goed schieten

“Haha. Als je allemaal mijn pluspunten opnoemt., dan is het helemaal niet zo slecht.”

 

Jullie draaiden beter dan in de vorige wedstrijden. Negentig minuten gaan. Geen inzinking.

“Dat was mooi om te zien. Er werd geconcentreerd gespeeld. In vorige wedstrijden hadden we zwakke fases, waardoor de tegenstander helemaal kon terugkomen. Niet dat we daardoor in paniek raakten, maar daardoor gingen we wel nog slechter speler. Ik was blij dat we tegen E&O door bleven gaan. Als we die lijn doorzetten, dan worden we zeker tweede.”

 

Tegen Houten zaterdag moeten jullie winnen.

“Inderdaad. De eerste opdracht is winnen. En als je dat doet met zoveel mogelijk doelpunten. Dan staan we beter wat betreft het doelgemiddelde.”

 

Terugkomend op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het publiek genoot ervan. Merk je daar iets van op het veld?

“Als ik in het veld sta dan ben ik niet super veel bezig met het publiek. Als je scoort merk je dat de mensen de ene keer harder juichen dan de andere keer. Na de wedstrijd was iedereen heel positief, dat viel wel op. Het was ook een leuke wedstrijd om naar te kijken. Met veel doelpunten.”

 

Mooi om te zien was dat jullie Niels Peters en Patrick Cornelissen van Heren 2 aanmoedigden. Ze scoorden ook nog allebei bij hun debuut.

“Dat motiveren gaat automatisch. Als ze dan ook nog allebei scoren, is dat natuurlijk helemaal geweldig. Ook voor ons. Want als je bij je debuut scoort, dan moet je na afloop van de wedstrijd een rondje geven.”

 

Hoe voelt dat, het eerste doelpunt scoren in het standaardteam. Herinner jij je dat nog?

“Dat is lang geleden. Je bent opgelucht dat de bal erin gaat. Je moet het wel even doen, want iedereen verwacht dat van je. Als het dan ook nog lukt, dan zorgt dat voor een fantastisch gevoel.”

 

Het laatste nieuws: Merijn Haenen keert terug. Eerder tekende Toon Leenders. Hoe kijk je daar tegenaan?

“Voor Bevo is het hartstikke goed dat Toon en Merijn terugkomen. Merijn kunnen we heel goed gebruiken op de rechterhoek. Toon neemt een berg ervaring mee uit Duitsland. Hij is sterk op de cirkel en een beest in de dekking. Toon kan tevens zorgen voor een stukje coaching en ons wellicht slimmigheden bijbrengen.”

 

De finale komt dichterbij. Jouw prognose?

“We moeten eerlijk zijn. Lions is op dit moment de sterkte ploeg. Onze eerste doelstelling is de eerste vier halen. Wat dat betreft zijn we hard op weg. De tweede doelstelling is het bereiken van de finale. En die wil ik natuurlijk graag winnen. In zo’n finale kan van alles gebeuren, kijk maar naar vorig jaar.”