‘Winnen, dat zijn we aan onze stand verplicht’ 

De dames van Targos Bevo Hc wonnen vorige week uit tegen VENECO/VELO met 25-29 Toch was trainer Osvaldo Gomes niet tevreden. Hij legt uit waarom en geeft een prognose voor de wedstrijd zaterdag in de Heuf tegen PSV.

Verloopt het seizoen zoals je vooraf had gehoopt?

Osvaldo Gomes: “Als ik kijk naar de ontwikkeling van een aantal jonge speelsters, dan zeg ik ja. Als ik puur kijk naar de resultaten, dan zeg ik ook ja. We hebben meer punten dan in mijn eerste jaar als trainer drie jaar geleden, toen we beschikten over een gelijkwaardige selectie. Qua spel ben ik echter niet helemaal tevreden.”

 

Waarom niet?

“We wonnen een aantal wedstrijden, zonder goed te spelen. De punten zijn binnen, klopt, maar ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van het spel. Verder hebben we onnodig punten laten liggen. Goed, een paar nederlagen calculeer je in als trainer. Zoals tegen Bentelo en uit tegen PSV. Zonder hars ligt ons nu eenmaal minder. Maar van Breda hadden we thuis niet hoeven verliezen en het gelijkspel tegen DSVD had ook absoluut niet gehoeven. Van de andere kant wonnen we bij Quintus, daar wint bijna niemand. Nogmaals; qua punten ben ik tevreden, alleen is ons spel nog niet constant genoeg.”

 

Je was niet tevreden over de gewonnen wedstrijd vorige week tegen VELO (25-29) stond in de krant.

“VELO is duidelijk een stuk minder dan wij, waarom zou je die ploeg niet wegspelen? We missen drie penalty’s, een aantal break-outs en zijn nonchalant in de dekking waardoor we drie doelpunten weggeven. We winnen met vier doelpunten verschil, terwijl het er elf, twaalf hadden moeten zijn. Het team ontleent nu niet veel zelfvertrouwen aan die wedstrijd. Uit voorzichtigheid wissel ik dan niet door. De nieuwelingen krijgen minder kansen krijgen en stagneren daardoor een beetje in hun ontwikkeling. Dat is vervelend. Met tien doelpunten verschil kun je nieuwkomers wel belonen voor hun harde trainingsarbeid.”

 

Wie van de nieuwkomers heeft je dit seizoen in positieve zin verrast?

“Fenna Kessels. Vorig jaar zat ze net tegen de selectie aan. Dit seizoen staat ze vaker in de basis. In heel korte tijd heeft ze zich naar de top gespeeld. Een talent voor de toekomst, zeker weten. Ook voor de sfeer in de ploeg is zij een aanwinst.”

 

Zaterdag spelen jullie in de Heuf tegen PSV. Wat is jouw prognose?

“Winnen, dat zijn we aan onze stand verplicht. PSV heeft in de jaren dat ik trainer ben bij Bevo nog nooit gewonnen in de Heuf. Dat moet zo blijven. Uit stonden we vijf minuten voor tijd nog gelijk. We spelen bovendien met hars, daar heeft PSV moeite mee. Het zal niet zo zijn dat we even gaan winnen. De dames zullen moeten knokken voor de overwinning.”