‘Werken aan doelsaldo’ 

Bram Knippenbergh is er in De Heuf niet bij tegen Houten 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag in De Heuf tegen rode lantaarndrager Alphadeur Houten. De landskampioen moet met dubbele cijfers winnen, vindt Bram Knippenbergh.

Een week voor de finale van de BENE-League leek het erop dat je voor weken was uitgeschakeld vanwege een blessure aan je hand. Toch stond je er tijdens de Final Four.

Bram Knippenbergh: “Het topje van mijn middelvinger was uit de kom geschoten. Het botje stak er een beetje uit. Het stond scheef en bloedde. Het topje is toen meteen recht gezet. De huisarts constateerde gelukkig dat de middelvinger niet gebroken was. Wel zat er een sneetje in. Die week heb mezelf rust gegeven, met het oog op de Final Four. Die zaterdag was het wondje nog niet helemaal genezen. Het sneetje is gelijmd met huidlijm en gespalkt. Kon ik toch nog gewoon spelen.”

 

Gewoon?

“Ik heb er niks van gemerkt, laat ik het zo zeggen. Bovendien heb ik als verdediger altijd vingers gekneusd. Daar kwam er nu eentje bij. De topjes van mijn vingers staan scheef of doen pijn.”

 

Bram, de ijzeren man.

“Haha. Eigenlijk ben ik een man van glas. Ik heb weer last van een blessure. Zo sukkel ik van het ene naar het andere. Nu heb ik last van mijn lies. Die blessure heb ik carnavalszaterdag opgelopen in De Heuf tegen Tachos. Vorige week is het alleen maar erger geworden. Daarom verwacht ik niet dat ik zaterdag tegen Houten zal spelen. Ik speel liever donderdag tegen Aalsmeer, dan dat ik nu alles op alles zet. Ik kan mijn lies beter rust geven.”

 

Je samenwerking met Pim Augustus geeft de ploeg echt een meerwaarde.

“De wissel bedoel je. Dan doen we al een paar jaar. We voelen elkaar blindelings aan. Tijdens de tweede helft tegen Tachos zag je hoe het moet. De eerste helft stond de dekking slecht, speelden we onzeker en stapten we niet tijdig vooruit. Zo’n ploeg krijgt het dan op de heupen en schiet er alles in. De tweede helft hebben we het anders aangepakt en vol op de aanval gespeeld. In mum van tijd liepen we acht goals uit. Dan zie je het kwaliteitsverschil. Conditioneel kon Tachos niet tegen ons opboksen.”

 

Ik dacht dat afgelopen zaterdag hetzelfde zou gebeuren tegen E&O. Met rust een paar doelpunten voor staan en in de tweede helft uitlopen. Dat gebeurde niet.

“Klopt. Zaterdag speelden we als team onzeker. Veel gepruts in de aanval, veel balverlies en de dekking stond weer niet goed. In de tweede helft met Jeroen (Van den Beucken) erbij ging het een stuk beter. Hij scoorde in het laatste kwartier vijf keer. Jeroen brengt iets extra’s, dan kon je zien. Gezien onze status hadden we dik moeten winnen. Het ontbrak ons echter aan scherpte, ik denk door de carnavalsweek.”

 

Martin Vlijm vindt dat jullie zulke tegenstanders moeten afslachten.

“Klopt. Het doelsaldo kan op het laatst van de competitie namelijk heel belangrijk zijn. Een ploeg als Volendam met al zijn ervaring doet dat wel. Die wint met twintig doelpunten verschil. Met Aalsmeer, Volendam en Hurry Up in aantocht moeten we er zaterdag echt tegenaan gaan.”

 

Dat jullie winnen staat vast. Hoe belangrijk is de wedstrijd tegen Houten?

“We moeten een goed gevoel overhouden aan deze wedstrijd, zodat we dat goede gevoel donderdag meenemen naar Aalsmeer. We moeten gewoon laten zien dat we bij de eerste drie horen, zoals we dan hebben laten zien tijdens de Final Four. In de halve finale wonnen we van Tongeren, de nummer 1 op dat moment. Het is alleen jammer dat we zoveel blessures hebben. We spelen dit seizoen amper met een compleet team. Hopelijk sluit iedereen de komende weken aan zodat we de belangrijke wedstrijden met een compleet team kunnen aantreden.”

 

Een prognose voor zaterdag?

“Hopelijk winnen we met dubbele cijfers. We zullen in ieder geval flink aan ons doelsaldo moeten werken.”

 

Hoe voelt dat; geblesseerd moeten toekijken.

“Dat is niet leuk. Als je op de bank zit, wil je ook meedoen.”

 

Laatste vraag; wie is het meest fanatiek. Jij of je vader?

“Op dit moment ik. Maar pap kan er ook wat van.”