Weer ‘net niet’ voor Heren Juniors 

Na de nipt verloren, maar uitstekend gespeelde partij van gisteren tegen Duitsland, waren vandaag alle ogen gericht op de ontmoeting met Tsjechië. Zouden de Marijn, Nick Daan en Jeroen de goede lijn doorzetten en een goede stap richting het EK in Turkije kunnen maken?

Jammer genoeg trok een hard werkend Oranje opnieuw aan het kortste eind. Het Nederlandse team tot 20 jaar miste net even teveel kansen en had moeite met de gevarieerde schoten van de Tsjechische aanval. De eerste helft ging gelijk op, wat resulteerde in een kleine 15–16 achterstand. In de tweede helft kwam de ploeg van Harrie Weerman en Joop Fiege zelfs even op een voorsprong van twee doelpunten (20-18), maar daarna stokte de productie acht minuten lang. En dat bleek te lang. Tsjechië kwam weer op voorsprong en wist de wedstrijd succesvol naar 27-28 uit te spelen.

 

Opnieuw een kater en het gevoel dat er, met een beetje geluk, beslist meer in had gezeten. Vanuit de technische staf ging er wederom een compliment uit naar keeper Bart Ravensbergen die met fantastische stops een duidelijke steun voor de dekking betekende. Ook hij kon echter niet voorkomen dat de Heren Juniors helaas de EK in juli zijn misgelopen. Toch zal men morgen tegen Oekraïne vol voor de winst strijden om met een positief slot deze kwalificatiereeks als derde af te sluiten.

 

Tsjechië en Duitsland, dat vandaag eenvoudig met 35-20 van Oekraïne won, hebben zich inmiddels gekwalificeerd voor het EK in Turkije.

 

Doelpunten Nederland: Dario Polman 6, Joris Baart 5, Maurits van Buren 3, Remco van Dam 3, Marijn Sinkeldam 3, Tommie Falke 2, Nick de Kuyper 2, Jorn Smits 2, Jeroen van den Beucken 1.

Nipt verlies tegen Duitsland van sterk spelende juniors 

In een spectaculair duel met een onfortuinlijk slot, hebben de Heren Juniors in hun eerste EK Kwalificatiewedstrijd met (14-12) 29-28 van Duitsland verloren. "Het was een fantastische wedstrijd met een sterk spelend Oranje," aldus Harrie Weerman die samen met Joop Fiege de technische staf vormt. "Doodzonde dat we 'm aan het eind net verliezen, anders hadden we historie kunnen schrijven."

 

De Nederlandse ploeg tot 20 jaar moet zich via drie wedstrijden in het Duitse Krefeld proberen te kwalificeren voor het EK, deze zomer in Ankara, Turkije. In het openingsduel tegen het gastland, kwam Oranje echter niet goed uit de startblokken. Harrie Weerman: "We keken als vlot tegen een 6-1 achterstand aan, maar door hard werken wisten we na twintig minuten het gat tot twee doelpunten verschil te verkleinen. Na de rust (14-12) hield Duitsland de marge een hele poos op 2 tot 3 verschil, maar vijf minuten voor het eind slopen we dichterbij naar 1 à 2 doelpunten. Je zag dat de Duitsers zenuwachtig werden, waar wij met een uitstekende dekking, gevarieerde aanvalspatronen en een uitblinkende Bart Ravensbergen in het doel heel knap bleven spelen."

 

Vijftig seconden voor tijd stond er opeens een gelijke stand op het scorebord: 28-28.

"Op dat moment kregen we een terechte strafworp tegen. In de aanval daarop schiet Marijn Sinkeldam via de hand van de keeper tegen de paal. Dario Polman pakt de rebound en knalt vervolgens tegen de lat. Het is zuur dat we 'm zo verliezen, maar we hebben gevochten als leeuwen en prima handbal laten zien."

 

Een teleurgestelde ploeg na afloop? Weerman: "Natuurlijk was het even balen, maar we kunnen ons niet veroorloven om er lang bij stil te staan. De knop moet om, want morgen wacht Tsjechië. Win je die wedstrijd - en als we zo spelen als vanavond zijn er zeker kansen - dan zie ik ons ook winnen van Oekraïne en ligt de kwalificatie binnen handbereik. Simpel wordt het niet, we zullen echt top moeten zijn, maar mede dankzij de inbreng van Joop Fiege staat er in ieder geval een ploeg die weet wat knokken is."

 

Doelpunten Nederland: Dario Polman 11, Marijn Sinkeldam 5, Jorn Smits 5, Nick de Kuyper 3, Remco van Dam 1, Ivo Steins 1, Joris Baart 1, Maurits van Buren 1.

 

Bron: website NHV