Weekendje en wedstrijd heren C1 Bevo naar en tegen Volendam 

Op zaterdagmorgen 11 maart jl. gingen de spelers van de heren C1 al op weg richting Volendam.

De zondag erna om 11.00 uur zou daar namelijk de uitwedstrijd tegen Kras/Volendam gespeeld worden.

Omdat het toch wel een hele vroege heenreis zou gaan worden, werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt en werd er meteen een teamuitje georganiseerd.

 

Een hotelovernachting voor de 11 spelers en 4 ouders werd geboekt in Edam. In de middag stond er ook een activiteit op het programma. Daarvoor gingen we naar de Klimhal in Amsterdam, waar we na de nodige veiligheidsinstructies in de grote en vooral hoge klimhal van 21 meter konden gaan oefenen. Verschillende ‘klimgeiten’ uit het team waren actief bezig, en het vergt toch meer kracht van je arm- en beenspieren als menigeen had gedacht.

 

Terug bij het hotel, snel nog even omkleden en met z’n allen te voet richting het pizza restaurant in Edam, waar we allemaal lekker gegeten hadden. In het hotel hadden we vervolgens met een laptop en een aansluiting via de tv, de opgenomen wedstrijd tegen Snelwiek in Rotterdam, eerder gespeeld in de competitie, bekeken en werd ondertussen kritisch beoordeeld door coach Danny.

 

Zelfs het schaaltje met chocolade pinda’s op de tafel werd ingezet om vooral in de verdediging te laten zien waar ieders positie is, en strategische tegenaanvallen te kunnen beoordelen. Daarna was het bedtijd voor iedereen, zodat we s’morgens allemaal weer fris en fruitig aan een goed verzorgd ontbijt konden deelnemen. Na het inleveren van de hotelkamersleutels gingen we richting sporthal de Opperdam in Volendam, waar het een drukte van belang was, omdat daar ook de selectie voor het NK turnen werd gehouden.

 

Om klokslag 11.00 uur floot de scheidsrechter voor het startsein van de toch wel belangrijke wedstrijd tegen Volendam. Tijdens het NK handbal op 22 april a.s. in Amsterdam kunnen we deze jongens uit Volendam ook weer als tegenstander treffen!

 

De eerste 15 minuten van de wedstrijd liep het nog niet zo vlot als we gehoopt hadden, wellicht was iedereen nog met z’n gedachten bij de speluitleg met de ‘chocolade pinda’s’, waardoor het stroef overkwam, iedereen zijn positie niet kon vinden, en Volendam een voorsprong nam van 9-6.

 

Maar toen de jongens wat verder in de wedstrijd kwamen en wat opgewarmd raakte, verliep het spel beter, zowel verdedigend als aanvallend; in de aanval wisten de opbouwers de cirkelspeler te vinden, en ook de hoekspelers scoorde er inmiddels flink op los. Met de rust was de stand 9-15, wat betekende dat de tegenstander de laatste 10 minuten niet meer aan scoren toekwam.

 

Vol goede moed begonnen de jongens aan de 2e helft van de wedstrijd. Opnieuw werd de tussenstand flink uitgebouwd naar 13-21, maar door een paar slordige overtredingen kregen we wat strafworpen tegen en ook 2 spelers van ons kregen 2 strafminuten, waardoor Bevo nog maar met 4 spelers aanvallen kon. Maar ook met 4 spelers kon er gescoord worden, wat een stand van 13-22 opleverde.

Even kregen onze jongens aan het eind van de wedstrijd een klein dipje in deze strijdlustige wedstrijd, maar ook de tegenstander werd moe, dus na wat wisselingen in ons team werd een laatste eindsprint ingezet. Uiteindelijk werden de 2 punten mee naar Limburg genomen met een eindstand van 22-32.

 

Ja, en als je dan toch in Volendam bent, met zulk mooi weer, dan hoort er ook natuurlijk even de ‘toerist’ te worden uitgehangen. Op de kade bij de haven hebben we allemaal genoten van een lekker ijsje.

 

We hadden weer een lange terugreis voor de boeg, dus gingen we richting de busjes en vertrokken we naar het zonnige zuiden als de nog steeds ongeslagen koploper in deze competitie.

 

Een geweldig uitstapje en een goede wedstrijd, waar we allen met veel plezier aan terug kunnen denken!