‘Wedstrijd tegen Tongeren verdient volle Heuf’ 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag in de BENE-League thuis tegen koploper United Tongeren. Bij een overwinning is finaleronde in zicht. Keeperstrainer Erik Vrijken blikt terug en vooruit. 

Hopelijk wacht Bevo zaterdag een volle Heuf.

Erik Vrijken: “Mensen van de club zijn goed bezig met het ronselen van het publiek. De spelers hebben het publiek nodig om positief de wedstrijd in te gaan. De fans kunnen de ploeg net dat kleine extraatje geven. Bovendien, het is de koploper die op bezoek komt. De wedstrijd tegen Tongeren verdient een volle Heuf.”

 

Wat kunnen de mensen verwachten?

“De spelers hebben scherp getraind. Een plek bij de eerste vier ligt binnen handbereik. Dat is de opdracht. Door die druk kun je ook falen. Dat je als team zenuwachtig wordt, omdat het moet gaan gebeuren.”

 

Bevo speelt wisselvallig. De tweede helft tegen Volendam was uitstekend. De eerste helft tegen Lions vorige week was het tegenovergestelde.

“Als gevolg van blessures moeten we telkens ons systeem aanpassen. Het blijft een zoektocht om het juiste spelletje spelen. Daan Versleeuwen kan pas eind deze maand weer meedoen. Eelco Weevers heeft donderdag meegetraind, maar of hij kan spelen? En we moeten nog even wachten op Dario Polman. Hij is op de weg terug. Het heeft ook met vertrouwen te maken. De jongens kunnen heel goed handballen, maar dat is nog niet altijd zichtbaar.”

 

Keeper Marc van den Beucken is een paar keer sterk ingevallen. Heeft hij je verrast?

“Ja, aangenaam verrast. Ik had niet gedacht dat Marc al zover zou zijn. Hij is heel fanatiek met keepen bezig. Traint intensief, bekijkt beelden en is bezig met zijn toekomst. En dat doet hij zichtbaar met veel plezier. Dat hij het niveau van de BENE-League aankan, heeft iedereen kunnen zien.”

 

Hij keept met zelfvertrouwen.

“We hebben het er wel eens over. Nerveus is hij niet. Wel is er een gezonde spanning. Dat is belangrijk voor het team. De spelers weten dat ze op beide keerpers kunnen vertrouwen.”

 

Hoe is de samenwerking tussen Bart Ravensbergen en Marc?

“Heel goed. Ze overleggen veel en geven elkaar tips. Daardoor versterken ze elkaar. Met twee van zulke topkeepers mag Bevo zich in de handen wrijven.”

 

Wat is het verschil tussen de twee?

“Technisch gezien zijn het andere spelers. Een buitenstaander ziet dat wellicht niet zo snel. Verder zijn ze nagenoeg even groot. Marc is iets tengerder en iets atletischer. Bart heeft meer ervaring. Dat straalt hij ook uit. Marc is bescheiden. Maar hij laat beslist niet over zich heen lopen.”

 

Het zou wat zijn, de finaleronde bereiken, ondanks een reeks tegenslagen.

“Ja, het kan nog altijd. Daarom ben ik positief gestemd. We moeten meteen vol vertrouwen beginnen en onze stempel blijven drukken op de wedstrijd. We hebben tegenslagen gehad, daar moeten we eerlijk in zijn, maar hopelijk laten we onze kwaliteiten zaterdag zien. De ploeg staat in ieder geval op scherp.”