Wedstrijd dames B2: de game van de gemiste kansen 

De dames B2 van Eurotech Bevo Hc speelde tegen de dames van SVVH B1 'thuis' in de Piushof te Panningen. Het voelde goed aan in de Piushof, de warming up op de muziek verliep goed en de meiden waren zeer geconcentreerd en hadden er zin in.

Een gevaar lag echter op de loer dat de meiden zich gingen aanpassen aan het vertraagde spel van SVVH. De dames van Bevo schoten snel uit de startblokken en pakte meteen een voorsprong op de tegenstander. Leuke acties via de hoeken, afwisselend met combinaties via de cirkelspeler waren een genot om te zien. Echter na 10 minuten sloop er langzaam ook het tragere spel in bij de meiden van Bevo. Dit resulteerde in onzuiver handbal en te snelle afronding op het doel.

 

Hierdoor kon de keeper van SVVH groeien in de wedstrijd en de dames maakte het zich daardoor extra moeilijk. Ondanks het tragere spel wist Bevo toch met een ruime voorsprong de rust in te gaan, ruststand 3-10. De verdediging van de dames van de B2 stond uitstekend, hierdoor bleef het bij 3 doelpunten (afstandsschoten) van SVVH.

In de rust werd door de coach nog eens benadrukt om het eigen spel te spelen en de balsnelheid te verhogen. De meiden probeerde hun eigen spel op te pakken en dit lukte deels. SVVH deed er alles aan om de dames van Bevo uit het spel te halen en dat lukte aardig. Maar de dames lieten zich niet uit het veld slaan en speelde de ene na de andere aanval en belaagde de verdediging en keeper van SVVH. Teveel kansen werden niet goed of te snel afgerond. Ondanks de vele gemiste kansen konden de dames de voorspong vergroten tot een ruime overwinning. Eindstand 6-17 in het voordeel van Bevo.

 

(Wo)man of the match : Veerle Derks