Wederom geen overwinning dames Bevo in play-offs 

De uitwedstrijd tegen Borhave in de play-offs bleek voor de dames van Targos Bevo HC een te grote horde. Het team uit Borne was met 26-17 te sterk voor de Panningse ploeg.

Door de nederlaag blijft Bevo laatste in de play-offs met één punt uit drie wedstrijden en is de kans op promotie vrijwel verkeken. Een terecht verlies volgens coach Osvaldo Gomes.

 

Bevo liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en stond constant op achterstand. “We hadden een goede start en op een gegeven moment stond het in de eerste helft 10-8 en kregen we wat kansen. Daarna werd het echter nog voor de pauze 14-11 en in de tweede helft liepen zij binnen acht minuten uit naar 18-11, toen was het gespeeld. De minuten daarna waren eigenlijk meer voor de statistieken. We speelden niet goed en tussen de 20e en 40e minuut hadden we zelfs een heel zwakke fase. Het was dus een terechte overwinning voor Borhave.”

 

De Utrechters verloren dit seizoen nog geen enkele keer thuis en dus was de nederlaag al min of meer ingecalculeerd door Gomes. “Ze spelen daar zonder hars, dat zijn wij niet gewend en dus was het schieten net wat lastiger voor ons. Dat is toch het thuisvoordeel wat zij hebben. Maar goed, we hebben wel degelijk kansen gehad. Jammer gewoon.”

 

Een rol van betekenis zal de ploeg uit Panningen niet meer spelen in het gevecht om promotie. Met twee nederlagen en een gelijkspel op zak lijkt de eerste plaats uitgesloten. “We zijn praktisch klaar. Met drie ploegen boven je wordt het vrijwel onmogelijk”, vertelt Gomes. “Ik verwacht dat het vooral tussen Fortissimo en Borhave zal gaan, en die komen allebei nog naar Panningen. We kunnen dus wel nog beslissend zijn.”

De doelen voor de play-offs zijn inmiddels bijgesteld door Gomes. “Er stoppen een aantal meiden na het seizoen, dus we willen er nog een soort afscheidstourneetje van maken. En daarbij speel je in de play-offs tegen de beste teams uit de competitie, dat is dus een mooi leertraject.” De speelsters van Bevo hebben twee weken tijd om bij te komen van de nederlaag tegen Borhave. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 april tegen PSV in Eindhoven. “Tegen die ploeg hebben we nog wat goed te maken na de thuisnederlaag in de heenwedstrijd. Daar willen we zeker winnen.”