‘We willen iedere wedstrijd winnen’ 

Targos Bevo Hc won eerder dit seizoen de Supercup in de thuiswedstrijd tegen Kras Volendam. In de BENE-League werd verloren in het palingdorp. Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar, in de Heuf. Robin Jansen blikt terug en vooruit.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Sasja, die jullie afgelopen zaterdag verloren met 33-26.

Robin Jansen: “We ging vol goede moed naar Antwerpen. Zo van: ‘we kunnen hier gewoon punten pakken’. De eerste helft speelden we degelijk. Niet top, maar ok. Als je dan met zoveel doelpunten verschil verliest, dan is dat een grote tegenvaller.”

 

Hoe verklaar je de slechte tweede helft?

“Sasja speelde met een hele offensieve dekking. Daar hadden we juist op getraind. Dan zou je dus verwachten dat het goed uitpakt voor ons. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Niks lukte meer, alles ging fout. We begrepen elkaar niet meer. Alles zat tegen.”

 

Hoe speelde jezelf?

“Niet spectaculair. Ik had meer van mezelf verwacht. Ik deed niet wat ik moest doen tegen de dekking van Sasja, waardoor ik uit mijn spel raakte en ging forceren. Daarom speelde ik geen goede wedstrijd.”

 

Is het verschil groot tussen de BENE-League en de Nederlandse competitie?

“Heel erg groot. Vorig jaar speelden we vier, vijf moeilijke wedstrijden. Nu is iedere wedstrijd een finale. Ook hadden we vorig jaar vaker rustmomenten. Dit seizoen spelen we meer. Als dan niet iedereen fit is, dan verlies je gewoon. Dat hebben we nu gemerkt.”

 

Is het niet teveel? Supercup, Europacup, BENE-League?

“In principe moet het niet uitmaken. Wel als we vier wedstrijden in tien dagen moeten spelen. Dat wordt de belasting te groot. Ik denk dat we daarom zoveel geblesseerden hebben. Dat heeft weer effect op hoe wij nu spelen.”

 

Hoe is de stemming binnen de groep?

“We kijken er positief tegenaan. Hopelijk hebben we afgelopen zaterdag het dieptepunt bereikt. Slechter kan niet in principe. Deze week hebben we weer voluit getraind. We geven de moed niet op. We blijven handballen om te winnen.”

 

Gaat dat zaterdag lukken tegen Kras Volendam?

“We gaan ons best doen. Tegen Volendam hebben we dit seizoen een keer gewonnen en een keer verloren. Ik weet zeker dat we een kans hebben om te winnen. We gaan er voor.”

 

De druk is van de ketel. Een plek bij de eerste vier kan Bevo (voorlopig) vergeten. Dan kun je in principe vrijer handballen.

“We willen iedere wedstrijd winnen, alleen is dat geen verplichting meer. Het gaat nu meer om het omhoog halen van onze motivatie; de teamsprit. Dat kan alleen door wedstrijden te winnen. Alleen als we vanaf nu alles winnen, kunnen we de finaleronde nog bereiken.”

 

Hoe ziet de ziekenboeg er deze week uit?

“Max zit met zijn knie. Van Eelco weet ik niet zeker of hij kan spelen. Ik denk het niet. Dennis kampt met zijn kuitblessure. Sonni heeft last van zijn knie, maar kan volgens mij wel spelen. Bram is een vraagteken. Hij heeft dinsdag niet getraind. Mogelijk doet hij toch mee. En Dario natuurlijk. Die is er niet bij.”