‘We moeten er zaterdag staan’ 

Pim Augustinus met zelfvertrouwen naar Hurry Up 

Targos Bevo Hc wacht zaterdag de uitermate belangrijke wedstrijd uit tegen Hurry Up. Om deelname aan de BENE-League volgend seizoen veilig te stellen, moet gewonnen worden in Drenthe.

 

De (verloren) wedstrijd in de halve finale om de beker tegen

OCI Lions donderdagavond liet twee dingen zien. 1. Targos Bevo Hc verkeert niet in topvorm. 2. De ploeg heeft wel zelfvertrouwen.

 

Statement nummer 1 was na afloop afkomstig van coach Martin Vlijm. “We zijn al een paar wedstrijden niet in vorm, dat is duidelijk. Maar we zijn wel een hartstikke goede ploeg. Sommige spelers beseffen dat te weinig.”

Aanvoerder Pim Augustinus keek meteen vooruit naar de wedstrijd morgen tegen Hurry Up. “Deze wedstrijd is geweest. Zaterdag moeten we er staan. We hebben vandaag genoeg goede dingen laten zien. Ik heb er heel veel vertrouwen in.”

 

Aan ijver en vechtlust ontbrak het in Sittard tegen de beste ploeg van Nederland niet. De landskampioen startte brutaal en nam zelfs een voorsprong van 5-1.De dekking speelde compact en de aanval toonde zich effectief. Lions wist zich voorin geen raad. Kwamen ze voor het doel, dan stond daar nog altijd Bart Ravensbergen. Marco Vernooij, normaliter een plaaggeest, kreeg geen centimeter ruimte.

 

Overmacht

De overmacht van de ploeg van Martin Vlijm duurde tien minuten. Daarna kwam Lions langzaam terug in de wedstrijd. Na een kwartier stond het 6 – 6. Bevo bleef wel goed meedoen, totdat in de laatste speelminuten Lions een bovental-situatie uitbuitte en uitliep naar 13-11. In de slotminuut van de eerste helft scoorden beide teams nog eenmaal.

 

In de tweede helft kwam het klasseverschil tot uitdrukking, vooral door toedoen van international Luc Steins. Van de andere kant miste Bevo de nodige kansen. Steins dirigeerde Lions snel naar een comfortabele 20-14 voorsprong. Een opleving bracht Bevo terug naar 23-19, maar even later bedroeg het verschil alweer zes doelpunten (26-20).

 

Een opmerkelijke rol was weggelegd voor Eelco Weevers. Hij was te geblesseerd om te kunnen spelen, maar hij nam wel alle strafworpen (vier) voor zijn rekening. Hij benutte ze allemaal, waarvan de eerste in de rebound.

 

Goede zaken

Bevo kan zaterdag tegen Hurry Up goede zaken doen in de kampioenspoule. Voorwaarde is dat de wedstrijd wordt gewonnen. Bij winst is namelijk deelname aan de BENE-League volgend jaar verzekerd.

 

Bovendien kan de landskampioen twee punten voorsprong nemen op directe opponent Volendam. Die ploeg krijgt een hele zware dobber aan Lions, in Sittard. Aalsmeer wint normaliter eenvoudig van Tachos, en zou daarmee op één punt achterstand blijven. Martin Vlijm: “Alles wat ik over de wedstrijd zaterdag te zeggen heb is dat we moeten winnen!”

 

Doelpunten: Eelco Weevers (vier), Pim Augustinus (vier), Niek Jordens (vier), Nick de Kuyper (drie), Jeroen van den Beucken (drie), Karim Tamim (drie), Dario Polman (twee) en Robin Jansen (één). Tijdstraffen: Max de Lange, Robin Jansen, Niek Jordens en Karim Tamim (allemaal twee minuten).