Wanneer zien we jou fluitend het veld opgaan?  

Ben je ambitieus en hou je van handbal? Wil jij wat bereiken? Ben jij die leider in het veld die de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat?

Wij bieden jou de ultieme uitdaging!

Wij zoeken gemotiveerde jongeren tussen de 16 en 20 jaar (iets ouder is geen probleem), die interesse hebben om als scheidsrechter het hoogst mogelijke te bereiken. De eerste stap richting de top is namelijk een snelle cursus van zeven zaterdagen en drie toernooien, waarna je al meteen je eerste wedstrijden kunt fluiten in de eigen regio. Talentvolle koppels kunnen een stap maken naar de nationale top en voor de allerbeste koppels is zelfs de stap naar een internationale carrière mogelijk.

 

Iedereen is welkom om zich voor het Jonge Scheidsrechters Project in te schrijven. Ervaring als scheidsrechter is niet verplicht en ook als je zelf nog actief handbalt, kun je deelnemen. Wij zorgen in ieder geval voor een goede, landelijke opleiding.

 

Het jonge scheidsrechters project

De opleiding tot scheidsrechter duurt het komende seizoen zeven zaterdagen en bevat een mix van theorie en praktijk. Tijdens die dagen krijg je een algemene introductie, waarna je in de praktijk ervaring opdoet, gesteund door deskundige begeleiding. Daarna delen we alle ervaringen – positieve en ook minder positieve – met elkaar.

 

Waarom we ons op een jonge groep richten? Omdat we vinden dat jonge teams, jonge sporters het verdienen een net zo jonge, enthousiaste en ambitieuze scheidsrechter in het veld te ontmoeten. En omdat wij jou de kans willen geven om snel en goed begeleid de top te halen. Die lat voor iedereen ligt weer anders, maar als jonge sporter wil je vanzelfsprekend het allerhoogste. En daarbij willen wij je helpen.

 

Gedurende dit Jonge Scheidsrechters Project gaan we samen naar toernooien, krijg je uitnodigingen om wedstrijden op jouw niveau te fluiten. Er zijn mogelijkheden om oefenwedstrijden van afdelingsteams en Nederlandse selectieteams te leiden, deel te nemen aan NK’s voor jeugd en voor een aantal koppels is er een mogelijke deelname aan het grootste internationale jeugdtoernooi ter wereld; de Partillecup in Zweden.

 

Voorwaarden

Natuurlijk stellen we wel een paar voorwaarden:

• Uiteraard verwachten we dat je tijdens de zeven cursusdagen aanwezig bent,

• Dat je actief aan het project deelneemt en je de huiswerkopdrachten maakt,

• Vanzelfsprekend is ook een goede conditie belangrijk voor het fluiten van wedstrijden,

• Tenslotte zul je ook iemand uit een vereniging of uit de afdeling moeten vinden die je kan begeleiden en ondersteunen.

 

Het Jonge Scheidsrechterproject is gestart met subsidie uit het Masterplan Arbitrage, dat in 2011 is geëindigd. Uiteraard proberen we de bijkomende kosten, zoals reis – en verblijfskosten, voor de deelnemers zo laag mogelijk te houden. De reis – en verblijfskosten bij toernooien in Nederland worden voor de deelnemers betaald, zodat jullie investering beperkt blijft tot de reiskosten tijdens de opleidingsdagen.

 

Bij de Partille cup in Zweden worden de reiskosten betaald uit de wedstrijdvergoedingen en blijven jouw kosten beperkt tot de privé-uitgaven.

 

Spelen en fluiten

We begrijpen dat er niet altijd een keuze gemaakt kan worden tussen spelen en fluiten. In het Jonge Scheidsrechter Project houden we daar zoveel mogelijk rekening mee, zodat je naast het fluiten ook zo lang mogelijk kan blijven spelen.

 

Aanmelden voor maandag 17 oktober 2011

Spreekt dit je aan? Is dit jouw cursus? Geef je snel op; er zijn maximaal 25 plaatsen.

 

Meer informatie en aanmelden