‘Waar kunnen we Sasja pijn doen?’ 

Targos Bevo Hc wacht zaterdag in de BENE-League de uitwedstrijd tegen KV Sasja HC in Antwerpen. In de Heuf won Bevo met 24-20 van de Belgen.

Gaat de ploeg van Martin Vlijm opnieuw zegevieren?

Bram Knippenbergh blikt vooruit.

 

Wat is de boodschap van de trainer na de nederlaag in Bocholt (32-23)?

Bram Knippenbergh: “Vrij spelen. Zonder druk. Dan kunnen we een positief resultaat behalen. We moeten uitgaan van ons eigen spel. Een stevige dekking neerzetten en goede aanvallen opzetten. En niet onrustig worden, zoals de afgelopen weken te vaak is gebeurd.”

 

Vorige week donderdag speelden jullie een geweldige wedstrijd tegen Aalsmeer (33-26), zeker voor het publiek. Kun je uitleggen wat er toen gebeurde binnen het team?

“Dan kom je in een soort van flow terecht. Je blijft als team gewoon lekker vrij spelen. Er worden automatisch minder fouten gemaakt. Dat was zondag anders. Hoe dat kan? Dat heeft met zelfvertrouwen te maken. Zeker als je een boventalsituatie toch drie doelpunten tegen krijgt. Je gaat je meer aan elkaar ergeren. Daar komt bij dat we kampen met veel blessures. De verdediging was vorig seizoen ons sterke punt. Nu blijft het telkens passen en meten.”

 

Dario Polman en Dennis Vlijm zijn nog geblesseerd. Gelukkig is Nick de Kuyper hersteld van zijn enkelblessure.

“Het is even afwachten hoe de enkel zich houdt.

Maar ik verwacht dat hij de hele wedstrijd kan spelen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Daar staat tegenover dat Max de Lange geblesseerd is geraakt. Hij heeft vocht in zijn knie. Besloten is tot een kijkoperatie. Max zal de komende tijd niet inzetbaar zijn.”

 

De eerste wedstrijd in de BENE-League tegen Sasja in de Heuf wonnen jullie 24-20. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

“Met name de eerste helft was goed. We namen een voorsprong van zeven, acht doelpunten. De tweede helft was de concentratie minder. Toch wonnen we met een ruime voorsprong.

Laat onverlet dat Sasja een goede ploeg is. Hun middenopbouwer, Kevin Jacobs, scoort gemakkelijk. De eerste wedstrijd was hij geblesseerd. Maar hij is terug.”

 

De Belgische teams, inclusief Sasja, wonnen afgelopen weekend allemaal van Nederlandse teams. Wat zegt dat over de kracht van het handbal in Vlaanderen?

“Ze zijn fysiek sterker. Daar moeten we ons tegen zien te wapenen. We moeten een harde pot durven neerzetten. Dat zijn we niet gewend, maar we moeten wel. De blessures bij Bevo mogen geen struikelblok vormen. We moeten het doen met jongens die we hebben.”

 

De coach vindt dat jullie ‘happy meal handbal’ moeten spelen.

“Ja, gewoon lekker vrij handballen. Onszelf niet gek laten maken. Dat moeten we in principe zaterdag kunnen winnen. Vanavond is de tactische bespreking en zullen we de videobeelden nogmaals bekijken. Waar kunnen we Sasja opnieuw pijn doen? Daar draait het om.”