Vooruitblik op het EYOF: Mark van den Beucken 

Van 14 t/m 19 juli vindt er een fantastisch evenement plaats in Utrecht: het European Youth Olympic Festival! Dat is een soort Olympische Spelen voor jonge sporters. Ook onze jonge Oranje-handballers en -handbalsters doen mee en strijden met 7 andere toplanden uit Europa om de titel.

Deze week een vooruitblik op het EYOF met Mark van den Beucken.

 

Waar speel je?

-Eurotech Bevo HC, keeper

 

Hoelang zit jij al bij de selectie (en heb je al eerdere toernooien gespeeld)?

-Dit is mijn 2e jaar bij de selectie. Vorig seizoen ben ik samen met Rik Elissen mee geweest naar de EK-kwalificatie in Estland met U19. Hier heb ik veel ervaring opgedaan. Dit seizoen hadden we een toernooi in Nordhorn. Dit was een onderdeel van de voorbereiding voor het EYOF. Hier hebben we goed gepresteerd met ons team, in de finale hebben we gewonnen van Füchse Berlin.

 

Zijn jullie al bezig met voorbereidingen voor dit toernooi?

-Eigenlijk vanaf de eerste wedstrijd op Nordhorn begon de voorbereiding voor ons als team. Daarna heb ik ook wekelijks twee zaaltrainingen meegedaan in Sittard op de HandbalAcademie. De jongens die op de Academie zitten zijn er eigenlijk al het hele seizoen mee bezig. Vlak voor het EYOF hebben we nog een driedaagse stage in Assen.

 

Wat verwacht jij van het EYOF?

-Het EYOF is een groot sportevenement.

 

Mijn verwachtingen van het EYOF:

We spelen de groepswedstrijden elke dag op hetzelfde tijdstip, we hebben veel tijd overdag om na de wedstrijd toe te leven en ons goed voor te bereiden. We hebben een goede voorbereiding voor het EYOF gehad. Voor ons is het belangrijk om ons niveau te halen, van de tegenstanders is weinig bekend. We weten niet waar we internationaal staan dus is het moeilijk te zeggen wat reëel is voor ons om te halen.

 

Wat vind je ervan dat het EYOF dit jaar in Nederland is?

-Voor ons is dit een toernooi op het hoogste handbal niveau op onze leeftijd, dus een mooie ervaring om mee te maken. Normaal gesproken zou Nederland met de heren jeugdsselecties hier niet aan meedoen. Voor ons is dit uniek.

 

Komen er veel fans bij jou kijken in de Jaarbeurs Utrecht?

-Ik weet dat mijn familie regelmatig komt kijken en ook een deel van mijn vrienden. Ook komen er mensen van mijn club kijken. Ik denk dat er regelmatig bekenden zullen komen kijken.

 

Jullie verblijven in een Olympisch dorp. Hoe lijkt jou dat?

-Het lijkt me leuk om buiten de wedstrijden om, ook veel andere sporters te zien en te spreken. Hoe hun dit beleven en met hun sport omgaan gedurende het EYOF.

 

Is er een grote kans voor Nederland om hoog te eindigen op dit toernooi?

-Dit is moeilijk te zeggen. We kennen de tegenstanders niet. Op papier zitten wij wel in de makkelijkere poule. Ik geef ons een goede kans om de kruisfinales te halen, of dit achteraf ook realistisch is weet ik niet.

 

Wil jij Mark en zijn team aanmoedigen? Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.