Voorbeschouwing Quinten Colman 

 

Quinten Colman heeft zijn draai gevonden bij Bevo Hc.

 

Zaterdag 11 november verplaatsen de heren van Herpertz Bevo Hc zich richting het Franstalige gedeelte van België. Net over de grens Zuid Limburg staat de topper tegen Visé BM op het programma. De ploeg van Predrag Dosen staat met 12 punten op een vierde plaats in de BeneLeague. Bevo HC heeft er ook 12, alleen met een wedstrijd minder gespeeld. Een hele belangrijke wedstrijd dus, tegen een concurrent die ook graag een plaats in de Final 4 wil bemachtigen. We spraken vooraf met de Belgische nieuwkomer in de selectie van Herpertz Bevo HC, Quinten Colman. Een jongen die week na week beter gaat spelen en naar verwachting nog zeker een sterke rol gaat vervullen dit seizoen.

Vorige week tegen Wematrans/Quintus een redelijk eenvoudige overwinning, al kregen we toch veel doelpunten tegen. Hoe kwam dit? Onderschatting?

Van onderschatting was absoluut geen sprake. We hadden ons goed opgepept van te voren. En toch, begonnen we als team met te weinig agressie aan deze wedstrijd, waardoor Quintus eenvoudige doelpunten kon scoren. Waar we de focus van meet af aan tegen LIONS wel hadden, ontbrak die in de beginfase tegen Quintus een beetje. Uiteindelijk win je nog met 10 verschil. Wij hebben als ploeg hierover gesproken en tegen elkaar uitgesproken dat we zeker in staat moeten zijn tegen iedere tegenstander dezelfde motivatie op te brengen. Meteen vanaf begin van elke wedstrijd. Daar gaan we voor. Wij geloven erin dat dit ons sterk maak.

 

Nog 3 loodzware wedstrijden te gaan en dan zit de helft van de BeneLeague competitie er alweer op. Waar verwacht jij dat Bevo staat na deze wedstrijden?

We gaan er alles aan doen om onze positie op de ranglijst vast te houden. Als je 4 punten kan halen in de komende 3 wedstrijden heb je een uitstekende eerste helft gespeeld. Maar zoals mijn teamgenoten al vaker zeiden, we kijken echt wedstrijd per wedstrijd. Met wedstrijden Visé (uit), Hasselt (thuis), en Bocholt (uit) hebben wij natuurlijk nog een pittig programma. Ons doel blijft gewoon de Final 4 te behalen! En wil je dat doel bereiken, dan zul je ook gewoon deze 3 concurrenten moeten kunnen verslaan. Waarom zou dat niet kunnen? Wij gaan er gewoon voor. We hebben er zin in zaterdag!

 

Kan jij eens vertellen wat Visé uit Wallonië voor een ploeg is?

Visé heeft een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten zowel aanvallend als verdedigend. Thuis zijn ze sowieso lastig te verslaan. Aan ons de taak om daar verandering in te brengen. Afgelopen zondag hebben we nog LIONS – Visé bekeken dat live op de tv werd uitgezonden door de NOS. Visé verloor, maar maakte daar een sterke indruk. Visé staat niet voor niets op de vierde plaats in het klassement.

 

Inmiddels al een tijdje spelend in het geel en blauw. Hoe vind je het bij Herpertz Bevo Hc?

‘’Ik heb het uitstekend naar mij zin hier’’. De groep is superhecht, zowel binnen als buiten het veld. Ik ben warm opgevangen en gelijk goed in de groep opgenomen. Als de resultaten dan ook prima zijn ben ik een tevreden persoon. Het gevoel is goed. Sowieso bij de gehele club.

 

Je staat bekend als een fysieke speler die makkelijk schiet en sterk is in de dekking. Hoe zie jij jouw rol eigenlijk binnen het team?

Als nieuwe speler is het in het begin altijd een beetje wennen. Die beginfase is nu voorbij dus ik moet nu laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik wil graag binnen dit team een belangrijk rol spelen en een dragende speler worden. En dat gaat ook gebeuren, al ligt de focus uiteraard op het groepsproces, daarin zijn alle spelers belangrijk.

 

Vorige seizoen nog spelend voor KV Sasja uit Antwerpen, nu in Nederland. Is er verschil op handbalgebied tussen beide landen?

Dat is een moeilijke vraag. Misschien de snelheid qua uitvoering op de trainingen. Die is hier bij BEVO wel iets hoger.

 

Een voorspelling voor de wedstijd van aankomende zaterdag? Wat moet Bevo vooral wel doen?

Wij gaan gewoon ons eigen spel spelen. Niets meer, niets minder. Dat begint vanuit een sterke dekking met een goede, snelle omschakeling. En dan gaan we voor de winst! Het maakt me ook niet uit hoe we winnen, als we maar winnen. En als ik dan toch een voorspelling moet doen, dan zeg ik een nipte overwinning voor ons met 27-29.

 

Wat kunnen de supporters verwachten van Herpertz Bevo Hc?

De hal van Visé is vrij donker, dus ik adviseer de supporters om een zaklamp mee te nemen, anders zien ze weinig. Grapje natuurlijk. Geen excuses over randzaken. Onze fans zullen zeker een strijdend Bevo gaan zien. Het zal een wedstrijd worden waarin we alles geven. We realiseren ons dat dit echt een belangrijke wordt.

 

Niks te doen zaterdag ? Visé is maar 90 km rijden vanaf Panningen.

Let op: Wedstrijd start om 18.00