Voorbeschouwing met Wouter Sas.  

Na een enerverende wedstrijd tegen LIONS en een vrij weekend hervatten de heren van Herpertz Bevo Hc zaterdag 4 november de BeneLeague. In SportArena de Heuf komt Wematrans/Quintus op bezoek. De ploeg uit het Westland behaalde tot nu toe nog geen punten en is daarmee de hekkensluiter in de BeneLeague. Voor de mannen van Bevo is het zaak om de 2 punten in Panningen te behouden. Bij winst behoudt Bevo voorlopig de 3de plaats in de grensoverschrijdende competitie.

We spraken voorafgaand van deze wedstrijd met cirkelspeler Wouter Sas. We blikken o.a. vooruit op de wedstrijd tegen Quintus en zijn gevoel bij Bevo.

 

Nieuw dit jaar in de Bevo selectie, hoe bevalt het tot nu toe?

Zeer goed! Echt een mooie vereniging, en ook een erg leuk team… Daarbij, zolang we blijven werken, zoals we momenteel bezig zijn dan geloof ik echt in een mooi seizoen voor ons!

 

De vorige wedstrijd was jouw eerste Limburgse derby van Bevo tegen provinciegenoot Lions. Hoe kijk je daarop terug?

Ja dat was echt wel genieten, zeg! Een vol huis met een fantastische sfeer en 2 goede ploegen die aan mekaar gewaagd waren en vol voor de overwinning gingen. Jammer dat we niet met 2 punten konden afsluiten. We hadden ze bijna te pakken.

 

Zaterdag komt het puntloze Quintus op bezoek. Hoe kijk je tegen deze wedstrijd aan?

Van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn! Quintus heeft niet het sterkste team uit de BeNe-League maar maakt het de tegenstander steeds moeilijk. Ze gaan zeker niet puntenloos blijven! Ik geloof echter dat als wij ons spel spelen en onze opdrachten uitvoeren dat de punten dit weekend gewoon bij Bevo blijven.

 

Vertel is wat meer over de persoon Wouter Sas. Wat ben jij voor een speler en wat zijn jouw doelen bij Bevo?

Ik ben zeker niet de meest getalenteerde speler in de competitie, maar werk altijd hard. Daarbij blijf ik ook op hectische momenten rustig. Ook dat is een kracht. We hebben een gebalanceerde ploeg, van jong en oud, waar ik de oudste ben. Ik ben er zeker van dat we een team hebben, waarmee we tot het einde kunnen meestrijden, al duurt het seizoen nog lang.

 

Een keurige 3e plaats in het BeneLeague klassement. Verloopt het proces zoals jij je had voorgesteld?

Ik denk dat onze 3e plaats echt verdiend is. We mogen echter nooit verslappen, de andere ploegen willen uiteraard ook meestrijden bovenin. En het staat allemaal dicht bij elkaar. Na de heenronde kunnen we een eerste echte evaluatie maken en verder kijken. Maar tot dan bekijken we wedstrijd per wedstrijd.

 

Dan even verder op de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Wanneer zijn jullie tevreden?

Eerst en vooral zijn de 2 punten belangrijk. Als we daarnaast ook fouten, die we de voorbije wedstrijden een beetje te veel hebben gemaakt, kunnen vermijden dan denk ik dat we tevreden mogen zijn.

 

 

De sfeer tegen Lions was fantastisch. Nog een oproep aan de supporters zaterdag? Een volle SportArena de Heuf geef natuurlijk iets extra’s.

Ja dat klopt!! Elke wedstrijd moet eerst gespeeld worden en daar kunnen we echt iedere steun bij gebruiken! Ook al is het dan geen derby, Het is zeker niet minder belangrijk om steun van supporters te krijgen! Oftewel: Kom zaterdag om 19u naar De Heuf en dan gaan we vol voor de 2 punten!!