Voorbeschouwing met Bram van Grunsven Callant/Tongeren - Herpertz Bevo Hc 

Interview met Bram – De BEER van BEVO !

 

Zaterdag 27 januari gaat de BeneLeague verder in speelronde 16. De mannen van Johan Smeets gaan op verplaatsing richting het Belgische Tongeren. Het team van Tomanovic versloeg vorige week zeer verrassend in Sittard onze Limburgse collega’s OCI/LIONS met 33-35.

Een knappe prestatie, die je met recht een stunt kan noemen. Callant/Tongeren zal dus met vertrouwen toeleven richting het duel met Bevo. In de thuiswedstrijd won Bevo een aantal maanden geleden nog vrij eenvoudig van Tongeren (36-20). Maar een overwinning uit het verleden is geen garantie voor opnieuw succes. Bij Tongeren zal oud Bevo speler Nick de Kuyper niet meespelen i.v.m. een blessure. Maar de Belgen beschikken over voldoende kwaliteit om het BEVO lastig te maken. Ondanks dat Tongeren een matig seizoen meemaakt is het namelijk zeker niet een ploeg om te onderschatten. De wedstrijd start om 20.15 in de Eburons Dome te Tongeren.

 

We spraken vooraf met Bram van Grunsven, die een hoofdrol vertolkte in de eindfase tegen Volendam.

 

Afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning tegen Volendam. Hoe kijk je terug op de wedstrijd en jouw rol hierin?

Ik denk dat we de wedstrijd vanuit een sterke dekking hebben gewonnen. De gehele wedstrijd hebben we het publiek laten zien dat wij echt knokten voor de overwinning. Na een korte inzinking bij een stand van 24-26 herpakten we ons goed en hielden wij ons hoofd er goed bij in de spannende eindfase. Dit was een collectieve teamprestatie, zeker ook gesteund door een fantastisch publiek!! Persoonlijk ging het erg lekker. Ik kon inderdaad gelukkig erg belangrijk zijn met een paar goede stops. Aangejaagd door ons thuispubliek, liet ik een gedreven indruk zien en als je dan belangrijk kunt zijn, dan geeft dat zeker wel een bepaalde boost.

 

Tongeren won afgelopen zaterdag verrassend van de Limburg Lions. Wat verwacht je van die ploeg zaterdag?

Ik denk dat Tongeren weer veel zin heeft om net als vorige week top te handballen en voor de winst te gaan. En met een overwinning tegen de LIONS op zak heb je toch vertrouwen. Ik vind het echt knap dat zij in Sittard hebben gewonnen. Ik verwacht veel fysieke weerstand en een ploeg die graag deze stijgende lijn door wil zetten. We kunnen onze borst natmaken.

 

De thuis wedstrijdwedstrijd tegen Tongeren werd eenvoudig met 36-20 gewonnen. Verwacht jij een zelfde wedstrijd of juist niet?

Ik verwacht in de beginfase, eerste helft, een gelijk opgaande wedstrijd. Maar ik verwacht ook dat wij met ons hoge tempo de wedstrijd uiteindelijk naar ons toe zullen trekken. We laten dit jaar een echt volwassenen indruk zien en op basis daarvan ga ik er zeker niet van uit dat we de punten in Tongeren laten.

 

Nog 7 spannende wedstrijden te gaan. Hoe kijk je naar de resterende wedstrijden in de BeneLeague?

Als je naar ons programma kijkt is dit een loodzwaar programma. Maar elke ploeg heeft hiermee te maken. Alles staat dichtbij elkaar, dus niks is te voorspellen. 4 ploegen staan nu op de 2e plaats met 20 punten, op enige afstand van de terechte koploper Bocholt. Iedereen moet nog tegen elkaar. Ik denk dat het dus sowieso een spannende eindstrijd gaat worden wie naast Bocholt de final 4 gaat halen. Dat gaat echt pas op de laatste speeldag beslist worden. Hoe gaaf is dat! Ik kijk er naar uit!

 

Het publiek komt weer massaal naar de Heuf, de stemming is goed. Waarom draait Herpertz-BEVO dit jaar beter als het vorige seizoen? Geef jouw mening eens hierover?

Dit jaar zijn wij als groep veel meer een team dan vorig seizoen. We hebben veel meer voor elkaar over. De harmonie in de groep is zeer hecht. Het klikt gewoon. Iedereen weet wat zijn taak is en collectief zijn we een eenheid. En als je dan bovenin blijft meedraaien wordt dat alleen maar sterker. Ons publiek ziet en merkt dit ook en wordt steeds fanatieker in ons aan te moedigen. Dat afgelopen week het publiek echt op de banken ging staan in de slotfase is toch echt geweldig. Daar doe je het voor. Dit alles bij elkaar zorgt dat we meer punten behalen dan vorig seizoen.

 

Hoe kijk je naar je eigen prestaties in het doel?

Ik ben als speler eigenlijk best tevreden over het spel dat ik laat zien. Maar, eerlijk gezegd, hoop je als speler altijd op meer speeltijd zodat je nog belangrijker kan zijn voor het team. Daar train ik ook keihard voor. Maar goed, ik weet als keeper hoe belangrijk het is om een goed keepersteam te hebben als top-club.

 

Hoe bevalt de samenwerking met de overige keepers en keeperstrainers eigenlijk?

Dit verloopt echt prima. Ik ben zeer tevreden over de aanpak van keeperstrainer Edwin. We praten veel met elkaar en die tips die hij mij geeft zijn prettig. Met de andere keepers, Markus maar ook Martijn, is de samenwerking ook prima. We vullen elkaar goed aan.

 

Laatste vraag! Wanneer ben je tevreden zaterdag?

Als wij twee punten mee naar huis kunnen nemen ben ik echt tevreden. En als ik daarbij veel heb mogen keepen en mijn bijdrage heb kunnen leveren aan de winst, dan ben ik super tevreden. Als team zijn we er zeker klaar voor. Vanaf nu zijn alle wedstrijden finales! Gaaf toch?