Voorbeschouwing Heren 2 met Rob van Bokhoven 

Even terugkijken en vooruitblikken met trainer Rob van Bokhoven.

 

Ook dit jaar ben jij weer verantwoordelijk voor de talentenploeg van Herpertz Bevo Hc. Wat is dat voor een ploeg?

Heren 2 is een team met veelal talenten vanuit de jeugdopleiding, aangevuld met een aantal ervaren spelers die op Bene-League niveau en zelfs professioneel gespeeld hebben. Primaire doelstelling is opleiden en aansluiting zoeken bij H1. Secundair is het resultaatdoel. Indien we alles fit houden, inclusief H1, en veel met dezelfde ploeg kunnen werken zit het linker rijtje erin. Maar we kijken niet verder dan 1 wedstrijd.

 

3 wedstrijden gespeeld en de teller staat op 2 punten. Hoe heb jij deze 3 wedstrijden ervaren?

De eerste wedstrijd tegen Tachos was meteen de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Het weinig als ploeg trainen in combinatie met een gebrek aan mentale weerbaarheid zorgde voor een offday. De tweede wedstrijd thuis tegen Aalsmeer 2 was van een hele andere orde. Hier speelden we weer in concept en met bravoure. Met winst tot gevolg. ARBO Rotterdam uit was met momenten een aardige wedstrijd van onze kant. Alleen het gebrek aan fitte spelers (8 in totaal) waarvan geen enkele RH en RO in combinatie met het uitvallen van Stefan van Gils, zorgde tegen een complete ploeg met 16 spelers voor een geflatteerde einduitslag. Al met al een weifelend begin maar de stijgende lijn is daar. Al hebben we, gezien de smalle selectie, ook absoluut last gehad van de afwezigheid van Bo en Jurij. Bo door zijn recente vaderschap en Jurij door een schorsing.

 

Zondag komt DFS Arnhem op bezoek. Waar liggen de kansen voor Bevo en wat verwacht jij van deze wedstrijd?

DFS Arnhem is de te kloppen ploeg op dit moment, koploper en een uitstekende tegenstander voor ons. Wij hoeven niets maar willen des te meer en DFS zal zijn koppositie willen verdedigen. Het betreft een fysieke ploeg met aardig wat eredivisie ervaring. Uitgaand van eigen kracht, met bravoure en snelheid vanuit een agressieve dekking, gekoppeld aan gedisciplineerd technisch aanvalsspel, kunnen we onze huid duur verkopen. Kansen liggen er zeker! Maar wij moeten ons focussen op de uitvoering en ons spel, dan is de kans op een goed resultaat het grootst.

 

Herpertz Bevo Hc is thuis vaak sterker dat in uit wedstrijden. Zo ook nu weer, hoe komt het dat Bevo 2 vaak beter voor de dag komt bij thuis dan bij uitwedstrijden?

In de eerste plaats door de grotere wedstrijdselectie bij thuiswedstrijden. Als H1 tegelijk speelt hebben we toch wat personele problemen indien er enige blessures zijn. Onze Heren A spelen ook een sterkere competitie dan voorheen en de selectie is smaller. Dus ook daar kan H2 niet onophoudelijk uit putten. Terugkomend op de vraag. Op de tweede plaats werken we met jonge spelers, dan is wisselvalligheid logisch en vaak uit zich dat op vreemde bodem. Juist het spelen van dergelijke wedstrijden zorgt ervoor dat de mentale weerbaarheid toeneemt.

 

Wat is een reƫle plek voor Herpertz Bevo HS2 dit jaar?

Enkel gekeken naar ons spelersmateriaal is een top 6 klassering mogelijk. Indien we in de personele problemen komen is handhaving het primaire doel.

 

Hoe ervaar jij de samenwerking met de Heren 1 selectie dit seizoen?

De samenwerking is prima. Trainingen worden samen opgepakt en tevens zie je ook de spelers toegroeien naar een hoger niveau.

 

Een voorspelling voor aankomende zondag tegen Arnhem? Wat kan men verwachten?

Het zal een fysieke, intense wedstrijd worden met alles erop en eraan. Aan ons om daar niet enkel in mee te gaan maar ook ons eigen technische spel te blijven spelen. Een boeiend schouwspel zal het sowieso worden dus kom allen kijken!

 

Datum: 1 oktober

Aanvang: 13.00

Locatie: Sporthal de Heuf