Voor Hasselt en Bevo staat er meer op het spel dan de Final 4 spelen  

Door Hans Schets - Voor de handballers van OCI-LIONS was het twee rondes voor het einde van de BENE-League competitie al duidelijk dat zij zich geplaatst hadden voor de Final 4. Het is echter nog steeds niet duidelijk waar deze Final 4 op 7 en 8 februari gespeeld gaan worden. LIONS, BEVO en Hasselt hadden zich al voor aanvang van de

competitie aangemeld om dit evenement te willen organiseren. De best gekwalificeerde ploeg zou dan de organisatie ter hand mogen nemen vermits men zich wel geplaatst heeft voor de Final 4. Komend weekend valt echter pas de beslissing of de organisatie toevalt aan Hasselt, de huidige nummer drie, of dat toch Bevo nog in aanmerking komt. Hasselt moet dan wel verliezen uit bij Lions en Bevo moet dan thuis van Bocholt winnen. Zo niet dat krijgt Hasselt de organisatie.

 

Nu Lions als eerste of tweede zal eindigen had men het recht de Final 4 te organiseren maar het bestuur heeft zich moeten terugtrekken als mogelijke organisator omdat er in de gemeente Sittard-Geleen geen sporthal beschikbaar is dat betreffende weekend. Fitland XL is door de KNVB afgehuurd in verband met een interland zaalvoetbal. Twee dagen zomaar even tussen door de Stadssporthal afhuren is ook niet mogelijk omdat dan de verenigingen die gebruik maken van deze accommodatie met al hun wedstrijden in de problemen komen. Daarnaast worden er een week voor de carnaval ook tal van carnavalszittingen gehouden in diverse sporthallen.

 

“Een dag de Stadssporthal huren zou nog wel kunnen maar twee dagen gaat gewoon niet lukken”vertelt Lions trainster Monique Tijsterman. “De club heeft er alles aan gedaan om het mogelijk te maken maar dat lukte gewoonweg niet. Natuurlijk vinden wij dat als team erg jammer. Als je een dergelijke evenement in je eigen hal kan spelen voor je eigen supporters is dat altijd leuk. Helaas, maar we zullen moeten afwachten wie het dan wel mag organiseren”.

 

Voor Bevo en Hasselt staat er dus nog wel wat op het spel komend weekend. Hasselt kan gelijkspelen tegen Lions aangezien ze en een veel beter doelsado hebben dan Bevo (+8 tegen –16) bij een verlies is men afhankelijk van het resultaat van Bevo.

Bevo kan helemaal de jackpot binnen halen zaterdag omdat hun Final 4 plek nog niet zeker is. Als ze winnen of gelijkspelen tegen Bocholt plaatsten zij zich definitief voor de Final 4 en daarnaast maakt men ook nog eens kans op de organisatie als men wint maar dan moet Hasselt verliezen bij Lions. De volledige recette van het evenement komt immers aan de organiserende club ten goede.

 

De tijden waarop gespeeld gaan worden en in welke volgorde de wedstrijden er gespeeld gaan worden dat mag de organiserende club bepalen.

 

Het enige dat zeker is, is dat de Nummer 1 tegen Nummer 4 gaat spelen en de Nummer 2 tegen de Nummer 3 daar is dan ook alles mee gezegd, want geen enkel team weet op dit moment op welke positie men definitief zal eindigen.

 

 

Kijk ook eens op www.beneleaguehandball.com of www.handbalstartpunt.nl

 

 

bron - handbalstartpunt.nl