Voor Eurotech Bevo Hc kan het echte werk beginnen 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc stond afgelopen zaterdag het laatste duel uit de reguliere competitie op de planning. In eigen huis was de nummer 8 van de ranglijst, TTL Red-Rag/Tachos, te gast. De mannen van coach Martin Vlijm wisten wat hun te doen stond.

Om plaats 4 op de ranglijst vast te houden en daarmee 2 in plaats van slechts 1 bonuspunt voor de play offs te verdienen was minimaal een gelijkspel nodig. Na aanmoedigende woorden van prins Tom en adjudant Roel van de Dörper Kuus, gingen de Bevo-mannen voortvarend van start. Zonder de geblesseerde Bram Knippenbergh brachten de Heldenaren na 7 minuten al een 5-2 voorsprong op het scorebord. De doelpunten vielen gemakkelijk, te gemakkelijk. Gaandeweg de eerste helft maakte gemakzucht zich meester van de thuisploeg. Vooral in verdedigend opzicht speelde de ploeg steeds minder geconcentreerd, met als gevolg dat Tachos in het spoor kon blijven. Via 10-6 werd het 12-9 en bereikte de nonchalance van de Bevo-mannen zijn hoogtepunt. Twee achtereenvolgende treffers brachten Tachos tot op één treffer 12-11 en plotseling roken de Waalwijkers kansen op een gunstig eindresultaat. Een korte opleving van Bevo-ploeg kort voor de rust drukte deze hoop vooralsnog de kop in. Met 15-12 zochten beide ploeg de kleedkamers op en was het afwachten welke ploeg als beste aan de tweede helft zou beginnen. Dat antwoord kwam al snel. Coach Martin Vlijm zal zijn manschappen in de pauze stevig toegesproken hebben, want vanaf de eerste minuut van de hervatting stond er een veel agressiever Bevo in het veld. Wat begon met een door doelman Thijs van de Mortel gestopte strafworp, werd gevolgd door een ware doelpuntenregen. Na 10 minuten handbal in het tweede bedrijf stond een 23-14 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd beslist. Met name Merijn Haenen was prima op dreef in die fase en scoorde vooral na snelle uitbraken. De wedstrijd was gespeeld. Bevo hoefde vanaf dat moment niet beter en Tachos, die eerder in de wedstrijd hun doorgaans veel scorende Arjan Stuiver geblesseerd had zien uitvallen, kon niet beter. Pas in de slotfase schakelde de thuisploeg tot enthousiasme van het thuispubliek weer een tandje hoger. Doelpunten vielen als rijpe appelen van de bomen, waarbij vooral Eelco Weevers zich trefzeker toonde. Uiteindelijk stond na 60 minuten een alles zeggende 38-23 eindstand op het scorebord. De vierde plek op de ranglijst was daarmee verzekerd.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 6; Pim Augustinus, Robin Jansen, Jeroen van den Beucken 5; Nick de Kuijper, Eelco Weevers 4; Niek Jordens, Dennis Vlijm 3; Ron Klemann, Dario Polman en Max de Lange 1.