‘Volle Heuf goed voor zelfvertrouwen’ 

Targos Bevo Hc moet zaterdag thuis twee punten pakken tegen Hurry Up. Zegt Dario Polman. 

Proficiat met het bereiken van de halve finale van de beker.

Dario Polman: “Dank je wel.”

 

Het duurde even voordat jullie op stoom kwamen in Arnhem tegen Swift.

“Dat zie je vaker tegen dit soort tegenstanders. Het gevaar

ligt op de loer dat je te gemakkelijk aan de wedstrijd begint. Een ploeg als Swift kan dan twintig minuten meedoen. In de eindfase van de eerste helft was hun verweer gebroken. De tweede helft hebben we geen problemen meer gehad.”

 

Dat blijkt wel uit het aantal doelpunten: 23, tegenover 17 in de eerste helft.

“In de tweede helft hebben we heel effectief gespeeld. Met snelle tegenaanvallen hebben we gemakkelijk doelpunten gescoord. In de competitie moet dat nog iets beter.”

 

Hoe was de terugkeer van Nick de Kuyper?

“Nick heeft circa twintig minuten gespeeld. Het was natuurlijk even wennen voor hem. De wedstrijd was voor hem puur bedoeld om wedstrijdritme op te doen. Nick staat er zaterdag wel.”

 

Over competitie gesproken. Tegen Volendam afgelopen zaterdag hebben jullie goed gespeeld.

“De eerste veertig minuten waren echt goed, de beste van het hele seizoen, denk ik. Zowel in de dekking als in de aanval. Dat was de verdienste van de hele ploeg. Maar met tien doelpunten voorsprong mag het niet gebeuren dat Volendam nog terugkomt de laatste twintig minuten. Dan moet je gewoon de wedstrijd gedisciplineerd uitspelen.”

 

Hoe kan het dat Volendam nog zo dichtbij kwam?

“We kregen kort achter elkaar enkele doelpunten tegen en door een tijdstraf kwam Volendam nog dichterbij. Ik denk dat we daardoor onbewust verkrampter gingen spelen. Wat telt is dat we twee hele belangrijke punten mee naar huis hebben genomen. En het gegeven dat we de eerste veertig minuten erg goed hebben gehandbald.”

 

Dat goede spel moet een vervolg krijgen zaterdag tegen Hurry Up.

“Ja, een overwinning kan een mooie boost geven voor de wedstrijd uit tegen Lions volgende week.”

 

Met de ziekenboeg bijna leeg moet een overwinning thuis mogelijk zijn.

“Hopelijk is Jeroen van den Beucken er zaterdag bij. Hij is tijdens de training door zijn enkel gegaan. Van de andere kant; het team heeft vaker dit seizoen te kampen gehad met blessures. We moeten het doen met de spelers die we hebben.”

 

Zijn jullie onbewust al bezig met de topper tegen Lions volgende week?

“Nee, helemaal niet. Maandag waren we ook niet bezig met Hurry Up. Eerst Swift voor de beker, dan pas Hurry Up. We zetten stapje voor stapje.”

 

De Heuf moet vol zitten zaterdag. Er komen veel scholieren in verband met de Bevo-tournee langs de scholen in Peel en Maas.

“Dat hoop ik. Voor veel publiek spelen, geeft iets extra’s. De ploeg krijgt er meer zelfvertrouwen door.”