Volendam trakteert Eurotech Bevo Hc op gala-voorstelling 

Na 2 overwinningen in de play-offs en een zege in het bekertoernooi verkeerden de heren van Eurotech Bevo Hc in een roes. De ploeg van coach William Gommans was niet meer terug te herkennen na het teleurstellende competitieslot en speelde gepassioneerd en vol zelfvertrouwen.

De Heldenaren leken klaar voor de komst van lijstaanvoerder Kras/Volendam die een week eerder met indrukwekkend spel de vloer had aangeveegd met Quintus. Een klein kwartier zag het ernaar uit dat de Bevo-mannen ook daadwerkelijk in het spoor van de Noordhollanders zouden kunnen blijven. Prima aanvallende acties en een doelman Thijs van de Mortel, die zich net als in vele voorgaande duels weer een rots in de branding toonde, zorgden voor een 4-5 tussenstand. Achteraf bezien waren de gasten in die fase nog vooral aan het warm draaien. Toen de Volendam-machine eenmaal op volle toeren kwam, was er geen houden meer aan. Na ruim 15 minuten was de stand al naar 5-10 getild en moest het ergste gevreesd worden voor de thuisploeg. Volendam liet in defensief opzicht immers een bijna foutloos optreden zien. Met veel beweging en inzet werden alle aanvalspogingen van de Heldenaren vroegtijdig ontmanteld. Mocht er dan toch nog een Bevo-aanvaller door het verdedigingsbolwerk glippen, dan stond er nog een ijzersterke doelman Martijn Cappel. Gaandeweg ging ook de aanvalsmachine draaien bij de oranjehemden. Terwijl de Bevo-spelers steeds onzekerder werden bij hun aanvallende acties en regelmatig balverlies leden, gingen de Volendam-spelers steeds scherper en genadelozer te werk. Elk foutje van Bevo-zijde leidde onvermijdelijk tot een treffer voor de Volendammers. Voor alle aanwezige toeschouwers, zelfs voor de fans van Bevo Hc, was het genieten om te zien hoe de mannen van Martin Vlijm elkaar blindelings wisten te vinden en al anticipeerden op balverlies van de tegenstander nog ver voordat het had plaatsgevonden. Via 9-14 werd het 10-22 bij rust.

 

Het spel van de gasten was een kampioensploeg waardig en met Joey Duin en Jasper Adams had Volendam twee feilloze schutters in de gelederen, die in het eerste bedrijf samen goed waren voor 14 treffers. William Gommans en zijn mannen werden met de kansloze opdracht naar de kleedkamer gestuurd om het duel tegen de ontketende lijstaanvoerder te doen kantelen. Toch kreeg het publiek na rust een Bevo te zien dat weer met vertrouwen en passie te werk ging. Het baltempo kon daardoor opgeschroefd worden en dat bood de Heldenaren de kans om de stand een aantrekkelijker aanzien te geven. Na 40 minuten stond een 18-27 stand op het scorebord. Volendam had de teugels laten vieren, maar hield wel voortdurend controle over het duel. Een wedstrijd was het inmiddels niet meer, want daarvoor waren de gasten simpelweg te sterk. Toch viel er voor het publiek nog volop te genieten. De Bevo-supporters hadden zich inmiddels bij een nederlaag neergelegd en moedigden hun ploeg aan om tot het uiterste gaan. Dit leidde tussen de 45ste en 50ste minuut tot een sterke fase, waarin de Heldenaren via onder meer twee maal Nick de Kuyper terugkwamen tot 24-30. In de laatste 10 minuten werd het publiek nog getrakteerd op het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een vlieger van de hand van Jeroen van den Beucken, en de twaalfde treffer van de beste aanvaller van de wedstrijd, Jasper Adams. Uiteindelijk klonk het slotsignaal bij 29-36 in Volendam`s voordeel. De mannen van coach Martin Vlijm blijven daarmee de onbetwiste lijstaanvoerder en lijken in deze vorm door geen enkele ploeg van een nieuwe titel af te houden.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper 5; Lukas Koppes, Andrzej Wasilek, Pim Augustinus 4; Daan Versleeuwen 3; Merijn Haenen 2; Ron Klemann en Marijn Sinkeldam 1.