Volendam-horde te hoog voor Eurotech Bevo Hc 

In de tweede speelronde van de play offs moesten de heren van Eurotech Bevo Hc op bezoek bij regerend landskampioen Kras/Volendam. In de beide ontmoetingen van de reguliere competitie hadden de Heldenaren steeds het onderspit moeten delven, maar was het verschil steeds bijzonder klein.

Ook dit keer zagen de mannen van coach Martin Vlijm kansen in het Volendamse hol van de leeuw. Bovendien zou een stunt in Volendam een grote stap richting kruisfinales betekenen. Het begin van het duel zag er in dat opzicht goed uit. Wat heet, de Bevo-mannen begonnen overdonderd. Treffers van achtereenvolgens Dario Polman, twee maal Nick de Kuyper en één maal Jeroen van den Beucken brachten een 0-4 voorsprong op het scorebord. Daar waar dat tegen sommige tegenstanders een eerste klap die een daalder waard is kan betekenen, betekende dat tegen Volendam een ‘wake-up call’ voor de thuisploeg. Voor hen was inmiddels duidelijk dat er voor een overwinning gestreden moest worden. Tot 2-6 betaalde zich dat besef nog niet uit, maar langzaam maar zeker kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Na een kwartier en een treffer van Jorn Smits was de kloof bijna gedicht, 6-7. Toch werd het vervolgens geen erop-en-erover. Vooral dankzij uitstekend keeperswerk van Bart Ravensbergen hield Bevo Hc knap stand. Halverwege hadden de Heldenaren nog steeds de leiding, 11-12. Na rust was het echter snel gebeurd met de dominantie van de Bevo-mannen. Binnen enkele minuten had Volendam de achterstand omgebogen in een 14-12. Daarbij werd de thuisploeg behoorlijk geholpen door gebrek aan scherpte in de afronding bij de Bevo-aanvallers. Teveel kansen werden om zeep geholpen. Omdat de defensie onder leiding van doelman Bart Ravensbergen het ook de Volendamse aanvallers moeilijk bleef maken konden de Heldenaren nog enigszins in het spoor blijven. Tot 19-16 na driekwart wedstrijd bleef een gunstig resultaat tot de mogelijkheden behoren. Toen schakelden de Volendammers echter een tandje bij. Binnen 5 minuten liep de landskampioen uit van 19-16 naar 24-17, waarbij vooral Jasper Adams en Jorn Smits zich trefzeker toonden. Bij Bevo Hc was de weerstand gebroken. De derde topwedstrijd binnen een week eiste zijn tol. Er restte de Heldenaren niets anders meer dan te pogen de schade beperkt houden. Na 60 minuten stond een 28-22 eindstand op het scorebord.

Na twee speelrondes in de play offs zijn de Bevo-mannen terug te vinden op de tweede plaats in groep B, op 1 punt achter lijstaanvoerder Volendam en 3 punten voor achtervolger Hurry Up. Komend weekend komen de Heldenaren niet in actie en moeten toezien hoe Volendam en Hurry Up in Zwartemeer de strijd gaan aanbinden. De eerst volgende wedstrijd voor Bevo Hc staat gepland op zaterdag 15 maart. De mannen van coach Martin Vlijm gaan dan op bezoek bij Hurry Up.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 7; Nick de Kuyper 5; Merijn Haenen, Pim Augustinus, Ron Klemann 3; Dario Polman 1.