Volendam Heren A1 op bezoek in De Heuf te Panningen 

Op het Landelijke Competitieprogramma stond de returnwedstrijd gepland van Eurotech Bevo Heren A tegen KRAS Volendam Heren A1. Ietwat uitgelopen begonnen beide teams aan de Warming Up onder de ogen van het abitrale duo van vandaag. Afgelopen speelweekend was Volendam verlost als hekkensluiter en zou dit graag willen

voortzetten in deze wedstrijd. Met dit gegeven werd er richting gezet naar Panningen om hier ook een positief resultaat te kunnen halen. Jens opende niet alleen de openingstreffer maar zorgde direct voor een “hattrick” waardoor hij de stand bepaalde na 7 minuten speeltijd op 3-0. Volendam leek “lam geslagen” en probeerde aan te haken wat niet lukte door tegendoelpunten van Niels ,Rob en Clim.

Met nog 11 minuten speeltijd scoorde Sander de 10– 6 en werd kort daarna zeer onsportief benaderd door een speler van Volendam waardoor hij helaas de wedstrijd niet kon voortzetten en richting Huisartsenpost moest. Sander heeft hierin het advies gekregen zeker 2 dagen rust te nemen vanwege deze zware overtreding. Het abitrale duo heeft deze Volendamse zeer onsportieve actie niet waargenomen zodat er niet werd opgetreden tegen deze zeer gefrustreerde actie. Coach Volendam, Jan Schilder besloot wijselijk deze speler te wisselen voor verder confrontaties te mijden. Noud dacht de ruststand te kunnen bepalen maar helaas, Volendam scoorde in de laatste 5 seconden de 16-9.

Na genoten te hebben van de “thee” kwamen beide teams gelaten uit de kleedkamers. Voor de 60 tal supporters was het natuurlijk ook opvallend dat Coach Robin Gielen kon beschikken over een te kleine bank als normaal. De B1 mannen waren namelijk druk in de weer in Voerendaal tegen Gemini om hun kampioensstatus te kunnen versterken. Niettemin zouden zijn mannen dit klusje ook moeten klaren. Vanaf het 2e fluitsignaal begon Volendam aan de inhaalrace, zij geloofden de achterstand nog te kunnen buigen naar een Volendams voordeel. Niels opende met een Hattrick direct na de rust en zette de stand op 19-10. Vanaf dat moment beantwoorde Volendam alle aanvallen. Abitraal gezien kreeg Volendam al het voordeel wat resulteerde in 4x 7mrts(2e helft) die zij zorgvuldig benutten. Met nog 12 minuten op de klok, probeerde beide teams de wedstrijd zorgvuldig uit te spelen. KRAS Volendam had zich al neergelegd bij deze nederlaag, de Eurotech Bevo Heren A wilden deze wedstrijd Bevo waardig graag afsluiten en bepaalde helaas niet de eindstand; 25-22.

 

Scores; Niels(6x),Clim(5x),Rob(4x),Joost,Jens(3x),Bart(2x),Sander,Noud(1x).

SuperStops Bram; (3x)

 

Volgende week : HV Dongen– Eurotech Bevo Heren A1 16.30,vertrek 14.00 vanuit de Heuf