Vlijm: “Ik wil kampioen worden met Bevo!” 

Targos Bevo Hc rekent zaterdag op een volle Heuf tijdens de competitiewedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer. Bij winst speelt de ploeg van Martin Vlijm de finaleronde tegen OCI Lions.

Foto: Ebisch media

“De steun van het publiek is heel belangrijk, dat hebben we zaterdag kunnen zien tegen Volendam”, aldus Vlijm. “Het was in één woord fantastisch zoals de supporters van zich lieten horen.”

 

Zoals de spelers van Heren 1 een week eerder de Heren 2 aanvuurden naar promotie naar de eredivisie, zo gebeurde dat zaterdagavond andersom. Met toeters, vlaggen en een megafoon begeleidden Heren 2 de voormalig landskampioen naar een knappe 30 -26 zege op Volendam waardoor de finaleronde lonkt. “Ik kreeg er kippenvel van toen we het veld betraden”, zei verdediger Bram Knippenbergh na afloop.

 

Spannende pot

Het publiek genoot van een schitterende en spannende pot handbal. Na de zeperd tegen Aalsmeer enkele dagen eerder - verlies om een plek in de bekerfinale - waren de spelers getergd en gebrand op een revanche op zichzelf. Merijn Haenen kondigde vooraf aan, dat de verliespartij hem extra motiveerde. Hij hield zijn woord. Met zeven doelpunten was Haenen een van de bepalende spelers.

 

Voorsprong

Bevo begon goed door een 2 - 0 voorsprong te nemen. Op een gegeven moment bedroeg de voorsprong drie doelpunten (12 - 9), maar door aanspeelfoutjes voorin wist Volendam met snelle counters in de spannende slotfase van de eerste helft toch nog langszij te komen: 13 - 13. Opvallend was dat sterspeler Jorn Smits van Volendam nauwelijks in het spel voorkwam. De dekking van Bevo hield hem op veilige afstand van de uitstekend keepende Bart Ravensbergen.

 

Breekpunt

In de tweede helft ging het geruime tijd gelijk op. Een strafworp van Haenen (19 - 18) vormde na bijna 45 minuten spelen het breekpunt van de wedstrijd. Bevo geloofde weer in de overwinning en vertaalde dat in een prachtige eindfase. Na de 22 - 18, Haenen rondde een break fraai af, kwam Volendam nog terug tot 22 - 20, maar daar was de thuisploeg niet van onder de indruk. Via 24 -20 (schitterend doelpunt Niek Jordens) en 27 -23 (fraaie treffer Rik Elissen) bepaalde Haenen met een strafworp in de slotseconde de eindstand op 30 - 26 en barstte in De Heuf een juichstemming los.

 

“Een zenuwenwedstrijd”, oordeelde Martin Vlijm. “Tot 16 - 16 was het kantje boord. Daarna kwam het geloof terug in de ploeg. En dat is knap, omdat we met twee middenopbouwer moesten spelen door de afwezigheid van Robin Jansen. Bart keepte goed en we hervonden ons ritme op het juiste moment. Daar komt bij dat het publiek geweldig was. Honderd keer beter dan tegen Aalsmeer.”

 

Finaleronde

Dat publiek heeft Bevo zaterdag opnieuw nodig in de wedstrijd tegen Aalsmeer.De voorsprong op naaste belager Hurry Up bedraagt vijf punten met nog drie wedstrijden te spelen. Winst op de ploeg uit de Bloemenstad is voldoende voor het bereiken van de finaleronde.

 

Gemakkelijk zal het niet worden, zegt Vlijm, die volgend jaar trainer wordt bij Hurry Up. “Aalsmeer is een goede ploeg, dat hebben we gezien in de halve finale om de beker. Hopelijk is Robin Jansen weer terug.” Met Hurry Up houdt de trainer zich voorlopig niet bezig. “Ik wil kampioen worden met Bevo!”

 

Doelpunten: Merijn Haenen (zeven), Dario Polman en Jeroen van den Beucken (zes), Niek Jordens (vier), Sonni de Jonge (drie), Rik Elissen (twee), Pim Augustinus en Dennis Vlijm (één). Tijdstraffen: Rik Elissen en Toon Leenders (één)