Vierde plek Heren 2 na overwinning op Aalsmeer 

Afgelopen zondagmiddag kwam het tweede team van Aalsmeer op bezoek in De Heuf. Het 60-koppige publiek kreeg een zeer fraaie wedstrijd gepresenteerd. Na een ruststand van 13-12 bleven uiteindelijk de punten in Panningen met een eindstand van 32-26.

 

Coach Robin Gielen was zeer duidelijk naar zijn mannen. “Direct op de wedstrijd zitten, jullie eigen spel met snelheid spelen en gaan voor de kansen die gecreëerd worden."

 

Aalsmeer opende de score die beantwoord werd door Nick van de Beucken. De Bevo mannen tastten in deze fase de wedstrijd af terwijl Aalsmeer de leiding graag zou willen overnemen. Na 12 minuten speeltijd stokte het even bij Bevo en Aalsmeer zocht de aansluiting. Een gelijke stand van 4-4 stond op het scorebord. Vanaf dat moment namen de mannen uit Aalsmeer de leiding. Ze hadden beduidend minder moeite om de Bevo verdediging te omzeilen. Na 18 minuten speeltijd nam Ephrahim Jerry echter het voortouw over nam en bracht de stand op 8-9 waarna Niels Peters de gelijkmaker scoorde. Aalsmeer “snakte naar de “thee” en bepaalde de ruststand op 13-12 in het voordeel van Targos Bevo Hc.

 

“Fris en gedreven” kwamen de mannen terug van deze korte onderbreking en werd er begonnen aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Vanaf het begin namen de Bevo mannen dit keer de leiding. Patrick Cornelissen scoorde direct na de eerste aanval, waarna hij gevolgd werd hij door Ephrahim Jerry en Robin Smits. Aalsmeer probeerde de aansluiting te vinden, maar door onder meer goed keeperswerk van Bram van Grunsven werd dit niet bereikt. Met liefst vijf stops liet de Bevo keeper zien dat hij zijn mannetje staat in het doel. Natuurlijk werd hij mede gecoached door zijn maatje Sjoerd Kurvers, die vanaf de zijlijn belangrijke aanwijzingen wist aan te reiken gedurende deze wedstrijd.

Inmiddels stond er een 19-14 score op het bord in De Heuf. De aanwezige supporters in De Heuf kregen in deze fase een zeer interessante wedstrijd te zien. Beide teams roken kansen. Aalsmeer trachte een slotoffensief, maar de thuisploeg zorgde met fraaie doelpunten van Robin Smits, Ephrahim Jerry en Rob Blommers voor een eindstand van 32-26.

 

Coach Robin Gielen was na afloop zeer tevreden. Zijn mannen waren de afspraken nagekomen en hebben zo terecht de leiding genomen en niet meer afgegeven. “De eindstand van 32-26 was zeer verdiend vanmiddag. Volgende weekend is echter weer een ander verhaal. Ook in Loosduinen willen we de punten natuurlijk mee naar huis nemen”.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc; Patrick Cornelissen 8, Ephrahim Jerry 7, Rob Blommers 6, Robin Smits 5, Joost Rombouts 3, Sjoerd van Roij, Nick van de Beucken en Niels Peters 1.

 

 

Bekijk foto's van de wedstrijd hier

 

 

Aankomende Zaterdag is Heren 2 te gast in Loosduinen. Op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen WHC om 19.30. Dit wil je niet missen, dus jij bent erbij!