Vermakelijk oefenduel Targos Bevo Hc - Jong Oranje 

Doelpuntenfestijn in De Heuf 

Een half compleet Targos Bevo Hc verloor zondag de oefenwedstrijd tegen Jong Oranje met 34-35. Uitgerekend international Niek Jordens deed zijn eigen ploeg de das om door in de slotfase drie keer te scoren vanaf de cirkel.

In de slotseconde scoorde Ephrahim Jerry op schitterende wijze nog de gelijkmaker, maar zijn treffer werd door het arbitrale duo afgekeurd. Jerry zou een stap binnen de cirkel hebben gezet.

 

Doelpuntenfestijn

Bevo begon met een uitgeklede selectie aan de oefenwedstrijd. Niet van de partij waren Bram Knippenbergh, Toon Leenders, Dennis Vlijm, Sonni de Jonge en Dario Polman. Ook coach Martin Vlijm ontbrak.

 

Verder speelden Marc van den Beucken en Niek Jordens een helft voor Jong Oranje. Nieuwkomer Rik Elissen droeg de hele wedstrijd het oranje-shirt, net als trouwens Daan Versleeuwen, die komend seizoen uitkomt voor Houten.

 

Assistent-coach Lambert van Berlo deed een beroep op Joost Rombouts, Bram van Grunsven en Ephrahim Jerry van Heren 2. Verder begroette de ploeg nieuwkomer Merijn Haenen en gastspeler Jordy Bayens. Zij lieten allemaal een goede indruk achter bij het publiek, dat een vermakelijk doelpuntenfestijn te zien kreeg.

 

Verschil

In de eerste helft was Bevo de bovenliggende partij, al bleef het verschil in doelpunten beperkt tot maximaal drie. Na tien minuten stond het 6-3, en na twintig minuten spelen 12-9. Daarna kwam

Jong Oranje terug, mede door slordig spel van de thuisploeg. Via 14-12 werd de eerste helft in een gelijke stand afgesloten: 17-17.

 

In de tweede helft maakte Bevo gebruik van de diensten van enkele spelers van Jong Oranje, onder wie Serge Heijnen (OCI Lions) en Sjoerd Boonstra (E&O). Ook reservedoelman Bram van Grunsven (Heren 2) kreeg speelminuten en verrichtte enkele knappe reddingen.

 

WK

Bevo was enkele minuten niet goed bij de les, hetgeen resulteerde in een 17-19 achterstand. Voor de rest van de tweede helft waren de twee ‘wisselploegen’ aan elkaar gewaagd. Het doelpuntenverschil bedroeg de rest van de wedstrijd niet meer dan één. Aanvoerder Pim Augustinus maakte nog wel de 31-30, maar op het eind stond het 34-35 . Niek Jordens toonde zich beslissend namens Jong Oranje, dat zich voorbereidt op het WK in Brazilië volgende maand.