Verdiende overwinning op Sasja 

Bevo doet weeer mee in BENE-League 

Targos Bevo Hc telt weer mee in de BENE-League. De ploeg van Martin Vlijm klom dankzij een verdiende uitoverwinning op KV Sasja (27-31) van de zesde naar een gedeelde vierde plek.

olendam, de volgende tegenstander van Bevo, telt net zoveel punten, maar heeft een slechter doelgemiddelde. De eerste vier ploegen doen begin volgend jaar mee aan de Final Four, de finaleronde. OCI Lions, de winnaar van vorig jaar, voert de ranglijst aan, voor Hasselt en Aalsmeer.

 

Overtuiging

In Antwerpen speelde Bevo zaterdagavond vol overtuiging. Zestig minuten lang werd gevochten voor een goed resultaat. Laat onverlet dat de voormalig landskampioen ook wisselvallig speelde. De afwisselend goede en slechte periodes resulteerden in een kleine achterstand bij rust (15-14). Toch won Bevo uiteindelijk nog royaal.

 

“De tweede helft was niet super goed”, blikt Martin Vlijm terug, “maar we speelden met meer snelheid naar voren en maakten minder fouten. Bovendien stond de dekking beter.”

 

Voorsprong

Na dertien minuten in de tweede helft had Bevo een solide ogende voorsprong opgebouwd: 18-23. Nog geen tien minuten later lag de wedstrijd weer open. Sasja had zich terug geknokt naar 25-26. Vlijm: “Ons spel werd onrustig, in plaats van dat we verder uitliepen. Met als gevolg dat Sasja terug in de wedstrijd kwam.”

 

Toch gaf Bevo, dat zonder de geblesseerde Toon Leenders aantrad, de voorsprong niet meer uit handen. In de slotfase werd orde op zaken gesteld. Hoogtepunt was de spectaculaire treffer van Sonni de Jonge. Een uitworp van keeper Bart Ravensbergen plukte hij binnen de zes meter uit de lucht en verschalkte vervolgens de Belgische doelman met een handige draaibal.

 

“We waren de bovenliggende partij en hebben daarom verdiend gewonnen”, aldus de trainer, die ook blij was met de ruime score. “Het is lang geleden dat we meer dan dertig doelpunten gemaakt hebben. Bovendien zijn de doelpunten goed verdeeld over de spelers.”

 

Opponent

Bevo speelt voor de winterstop nog vier wedstrijden, waarvan drie thuis. Over twee weken speelt Bevo in De Heuf tegen directe opponent Volendam. Daarna komt Aalsmeer op bezoek. “We spelen wel telkens me om de overwinning maar zijn nog niet top” analyseert de coach. “Willen we de thuiswedstrijden winnen, dan moeten een een stap maken. Het niveau moet omhoog.”

 

Doelpunten Bevo: Sonni Jonge (zes), Pim Augustinus (vijf), Robin Jansen (vijf), Dario Polman (vier), Jeroen van den Beucken (vier), Niek Jordens (drie), Merijn Haenen (twee), Nick de Kuyper (één) en Bram Knippenberg (één). Tijdstraffen: Nick de Kuyper (twee keer twee minuten) en Bram Knippenbergh (twee keer twee minuten).