Van Bevo Hc naar het GROTE ORANJE. 

Angela steenbakkers, geboren in Venlo en opgegroeid in het plaatsje Beringe, heeft vanaf haar zesde bij Bevo Hc gespeeld. “Na een mooie tijd bij Bevo was ik toe aan een nieuwe uitdaging, een volgende stap. Op mijn zesde ben ik begonnen bij Bevo waarnaar ik in 2012 voor twee seizoenen naar Handbal Venlo verkaste. Toen kreeg ik een uitnodiging voor Dalfsen waar ik uiteindelijk drie jaar heb gespeeld. Via Dalfsen heb ik de stap kunnen maken naar de eerste Bundesliga. Ik speel nu bij HSG Blomberg Lippe.

Ook de jeugdselecties heeft Angela doorlopen. Via de talents, Youth en Juniors kwam zij terecht bij de A-Ploeg. In 2014 mocht Angela haar debuut maken tegen Duitsland in een oefeninterland ter voorbereiding op een kwalificatie toernooi.

 

Wij spraken met Angela die op dit moment actief is op het WK in Duitsland. Het is haar eerste grote toernooi met de A-ploeg.

 

Had je verwacht dat je bij de laatste 14 zou zitten, en hoe reageerde je op het goede nieuws?

Helle heeft het aan de groep medegedeeld op de maandagochtend, één week voordat we bij elkaar zouden komen. In het begin moest ik het even laten bezinken. Zeker omdat ik niet wist dat het die dag bekend gemaakt zou worden. Daarna had Helle zelf ook nog even contact opgenomen om mijn reactie te pijlen.

In de jaren daarvoor hoorde je het pas op de trainingsstage vooraf aan het WK of je mee mocht. Maar toen ik hoorde dat ik was geselecteerd was ik natuurlijk door het dolle heen, ik heb meteen iedereen opgebeld om het te vertellen.

 

Wie zit er voor jou op de tribune in Duitsland en wie hoop je nog te zien?

Mijn ouders, zus, vriend en zijn ouders hebben allemaal kaartjes dus ik ben blij dat ik zoveel support heb vanuit thuis. Verder hoop ik natuurlijk een zo´n groot mogelijk aantal Nederlandse supporters te zien die er een mooi sfeertje van kunnen maken bij alle wedstrijden!

 

Twee punten tot nu toe, hadden jullie verwacht dat zuid Korea zo uit de startblokken zou komen? Wat zijn de verwachtingen voor de rest van het WK?

 

Een WK is altijd moeilijk. Voor alle speelsters in dit een hoogtepunt. Iedereen weet wat wij kunnen, en zullen daar dan ook op ingesteld zijn. Wij zijn de te kloppen ploeg.

Voor ons is het belangrijk dat wij een goede uitgangspositie halen aan het eind van de poulefase. Tegen Zuid-Korea heeft Nederland het de afgelopen jaren vaak zwaar gehad. Vooraf hebben wij ze dan ook goed geanalyseerd. Doordat wij ze in het spel lieten komen en zelf helaas teveel onnodige fouten hebben gemaakt viel het kwartje hun kant op. Daar hebben zij goed op ingespeeld en van geprofiteerd.

 

Hoe zijn de eerste dagen in Duitsland bevallen?

 

Wij zijn afgelopen woensdag naar Leipzig gereden met de bus. In de avond even een lichte training om vervolgens de dagen daarop volle focus te leggen op het WK. Binnen het team hangt een ontspannen sfeer wat erg prettig is. Iedereen staat hard te trainen, er wordt af en toe een spelletje gespeeld en er zijn genoeg rust momenten om even te ontspannen.. Dus dat bevalt erg goed!

Helaas ging de eerste wedstrijd verloren. Maar we hebben ons goed herpakt tegen China. Nu moeten we ons vertrouwen verder uitbreiden en in het toernooi groeien. We zullen wel zien op welke plek wij in de poule gaan eindigen!

 

Naast het Nederlands team ben actief jij in de 1. Bundesliga in Duitsland. Kun jij ons eens vertellen hoe het daar bevalt en hoe een gemiddelde week voor jou eruit ziet?

 

In de eerste weken was het wat wennen, veel nieuwe mensen om te ontmoeten, andere trainingswijze en natuurlijk een andere taal om te leren. Het is nu je werk in plaats van je hobby. Ook al zie ik het nog niet echt zo. Blomberg is een leuk team en het plezier is zeker aanwezig. Tot nu toe ben ik erg blij met de overstap. De speelminuten worden ongeveer gelijk verdeeld over mij en de andere linkerhoek. Daar ben ik erg blij mee aangezien het mijn eerste jaar is het buitenland.

Wat wel echt een omschakeling is zijn de busreizen. In Nederland weet ik nog dat als je een busrit van twee uur had mensen al erover klaagden. In Duitsland kan het zijn dat je een busrit van 5 á 6 uur hebt. Maar je leert de tijd anders in te delen en dan is het niet eens zo heel vervelend.

In onze competitie in Duitsland word er ook veelal doordeweeks gespeeld. Er zitten regelmatig weken tussen dat je 2 wedstrijden speelt. Meestal zijn ze dan verdeeld over de woensdag en de zaterdag. Het weekschema wordt dan ook aangepast zodat het lichamelijk niet te zwaar word. Overdag hebben we rondom de training veel vrij, maar er zijn nog genoeg meiden in het team die er nog een studie of werk naast doen. En anders gaan we gezellig met meerdere meiden ergens wat drinken of wat shoppen.

 

Mijn week schema ziet er als volgt uit:

Maandag standaard krachttraining en schottraining

Dinsdag Video bespreking en zaaltraining

Woensdag krachttraining en zaaltraining

Donderdag schottraining en zaaltraining

Vrijdag Video bespreking en zaaltraining

Zaterdag wedstrijd

Zondag uitlopen of vrij

 

Bij BEVO in de jeugd ben je nu ook een voorbeeld voor veel jonge talenten. Wat kun jij deze talenten mee geven als zij het ook zo ver willen schoppen?

Blijf ervoor gaan, er komen ook wel eens momenten dat het tegen zit. Maar het belangrijkste is dat je er plezier in blijft houden. Maak keuzes die voor jou op dat moment het beste aanvoelen. Met een goede instelling kun je misschien wel heel ver komen!

 

Namens heel de verenging Bevo Hc wensen wij Angela heel veel succes op het WK.