Uitstekende start nieuwe jaar voor Eurotech Bevo Hc 

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar moesten de mannen van Eurotech Bevo Hc meteen aan de bak. Op het programma stond immers een 4 punten-duel tegen Hurry Up. De Drenten zijn net als Bevo Hc en nog 3 andere concurrenten in een felle strijd verwikkeld om 4 play off-tickets. 1.

Met nog 5 speelrondes te gaan en 2 punten achterstand op de ranglijst was het erop of eronder voor de ploeg van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk. Gespannen keken de Bevo-volgers uit naar het eerste competitie-optreden van hun ploeg in het nieuwe jaar. Gespannen vooral naar hoe de spelers het zware programma, met Limburgse HandbalDagen en WK Kwalificatietoernooi heren U21, rond de feestdagen verwerkt hadden. In eerste instantie zag dat er hoopvol uit. In het hol van de Zwartemeerse leeuw kwam Bevo Hc goed uit de startblokken. De Jong Oranje-internationals, die een weekend eerder nog een zwaar toernooi in Panningen hadden afgewerkt, voelden zich meteen in hun element. Nick de Kuyper zorgde met twee treffers al snel voor een voorsprong, 2-3. Ook Jeroen van den Beucken en Marijn Sinkeldam lieten zich niet onbetuigd en zouden samen tot 9 treffers komen. Voor laatst genoemde had het duel overigens nog extra betekenis. Twee seizoenen geleden was hij nog de cirkelspeler van tegenstander Hurry Up. Nu stond daar de 2 meter lange, 140 kilo zware beer van Zwartemeer, de uit Litouwen afkomstige Gintaras Cibulskis. Eerder in het seizoen had hij de Heldense verdediging veelvuldig in grote problemen gebracht. Dit keer hadden de Bevo-coaches hun mannen echter goed voorbereid en kwam Cibulskis, met name door uitstekend werk van Bram Knippenbergh, lange tijd niet in het stuk voor. De Drentse doelpunten moesten van anderen komen, zoals Ronald Suelmann en Mart Aalderink. Zij hadden een belangrijk aandeel in de 9-7 voorsprong voor de thuisploeg na ruim een kwart wedstrijd. Het was inmiddels een stevig duel geworden waarin beide ploegen niet voor elkaar onder wilden doen. Er werd gestreden voor elke meter en de kansen wisselden voortdurend. Dan weer stond Hurry Up op voorsprong, 10-8, dan weer was het de beurt aan Bevo Hc, 10-13. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten bij 12-13 in Heldens voordeel.

 

Beste man van het veld was tot op dat moment zonder twijfel Bevo-doelman Thijs van de Mortel. Hij pakte, gesteund door een prima verdediging, de ene na de andere bal en bood zijn aanvallers zo de kans voor een voorsprong te zorgen. Na de hervatting bleef de strijd spannend. Lichte voordelen waren er steeds voor de Bevo-mannen, die hun kleine voorsprong vast wisten te houden en de thuisploeg niet in hun geliefde spelletje lieten komen. Aan de cirkel bleef Cibulskis onzichtbaar. Na 40 minuten was de stand 15-16 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Commotie ontstond toen Nick de Kuyper op jacht ging naar de 17de Bevo-treffer en op onrechtmatige wijze afgestopt werd door Loek Hageman. De scheidsrechters twijfelden niet en trokken meteen rood. Het veranderde niets aan de spanning in de wedstrijd. Die bleef onveranderd groot. Via 15-17 en 19-21 werd het 20-22, met nog 8 minuten op de klok. Hurry Up zette aan voor een slotoffensief en wist daarbij zowaar Cibulskis in stelling te brengen. De Litouwse krachtpatser twijfelde geen moment en scoorde twee maal. Plotseling waren de kansen gekeerd, Hurry Up leidde met 23-22 en zag de zo belangrijke overwinning in zicht komen. Bevo Hc toonde echter karakter, had nog altijd de ijzersterke Thijs van de Mortel in het doel en sloeg terug. Via Eelco Wevers, Marijn Sinkeldam en Geert van de Goor kwamen de Heldenaren weer op 24-25. Nog 3 minuten waren te spelen. Opnieuw zorgde Cibulskis voor de gelijkmaker, maar ook opnieuw had Bevo Hc het antwoord snel klaar. Via Jeroen van den Beucken werd het 25-26. Twee bloedstollend spannende minuten braken aan, met gemiste kansen en prachtige keepersreddingen aan beide zijden. Na 59 minuten en 15 seconden zorgde Marijn Sinkeldam uiteindelijk voor het verlossende woord. Hij liet vanaf de cirkel 25-27 aantekenen en besliste de wedstrijd daarmee in Heldens voordeel. Dankzij de overwinning klimt Bevo Hc naar de 6de plaats op de ranglijst en blijft de strijd om de play off-plaatsen spannender als nooit tevoren. Volgende week komen de mannen van de coaches Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk niet in actie. Het eerst volgende duel staat gepland voor zaterdag 26 januari als de Bevo-mannen op bezoek gaan bij lijstaanvoerder Volendam.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor, Marijn Sinkeldam, Nick de Kuyper, Pim Augustinus 5; Jeroen van den Beucken 4; Eelco Weevers 2 en Niek Kuik

 

 

Bekijk een tv-verslag van de wedstrijd >hier