Uitstekende overwinning dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om plek 1 in de nacompetitie. In Borne werd tegenstander Borhave met name in de eerste helft door uitstekend handbal op een ruime achterstand gezet (11-20).

In de 2de helft kwam deze voorsprong geen moment meer in gevaar en won de ploeg van trainer Osvaldo Gomes uiteindelijk met ruime cijfers van de tot dan nog ongeslagen ploeg uit Borne(24-32).

 

Het leek voor de ploeg van trainer Osvaldo Gomes dit seizoen een bijna niet te nemen horde. Een uitwedstrijd winnen van een ploeg die zonder hars speelt. En toch gebeurde het zondagmiddag.

 

Eurotech Bevo Hc nam meteen het initiatief in de wedstrijd. Nadat beide ploegen 2x hadden gescoord nam Bevo de leiding in de wedstrijd(2-4). Onder aanvoering van de uitstekend spelende Carlijn Heesen bouwde Bevo de voorsprong geleidelijk aan steeds verder uit. Via 3-6 en 6-9 stond het na ruim een kwartier spelen 6-11. Bevo bleef in de dekking geconcentreerd spelen en ook in de aanval regelmatig scoren. Via 8-14 en 10-17 werd de rust bereikt met een 11-20 tussenstand.

 

In de 2de helft kwam de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar. Borhave was niet bij machten het Bevo nog moeilijk te maken. Na ruim een kwartier spelen was het verschil inmiddels opgelopen tot 10 doelpunten,(17-27). Onder aanvoering van de wederom uitstekend keepende Anke Richters speelde Bevo de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit. 5 minuten voor tijd mocht A-speelster Diede Ghielen haar eerste wedstrijd minuten maken in de eerste divisie. Ze deed dit meer dan verdienstelijk en bekroonde haar invalbeurt met een fraai doelpunt. Uiteindelijk was het Borhave dat in de laatste seconde nog een strafworp kreeg en benutte en hiermee de eindstand bepaalde op 24-32.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 9, Linda v/d Broek 7, Carlijn Heesen 7, Inge van Velthoven 7, Pien Koopmans 1 en Diede Ghielen 1.