Uitblinker Dario Polman over cruciaal duel tegen Bocholt: ‘Stap maken naar final four’ 

Targos Bevo Hc speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Achilles Bocholt. Dario Polman, uitblinker tegen Aalsmeer afgelopen donderdag, is er alles aan gelegen om de derde plaats in de BENE-League vast te houden.

Een voor een mogen de spelers uitblinken bij Bevo. Waren eerder Robin Jansen en Sonni de Jonge de uitverkorenen, zaterdag tegen Aalsmeer was dat Dario Polman. Hij scoorde tien keer.

Dario: “Het was voor ons een heel belangrijke week. Twee thuiswedstrijden tegen Volendam en Aalsmeer en twee keer gewonnen. Een sportieve revanche. Vorig jaar lieten we het juist tegen deze tegenstanders liggen in de strijd om de nationale titel.”

 

Hoe heb je de wedstrijd tegen Aalsmeer ervaren?

“We hebben gevochten als leeuwen. In het begin waren we slordig, maar met name in de tweede helft speelden we zoals we zaterdag toen we Volendam vernederden.”

 

Als leeuwen, inderdaad. Je hebt een watje in je neus.

“Bij een passeerbeweging kreeg ik een tik op mijn neus en moest ik even naar de kant. Niets ernstigs hoor. De neus is in ieder geval niet gebroken.”

 

Jullie staan door de overwinning derde in de BENE-League, al heeft Aalsmeer een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdagavond is er alweer een wedstrijd, de derde binnen één week.

“We zijn er nog niet. De wedstrijd tegen Bocholt is nog crucialer. Als we die winnen, dan zetten we echt een grote stap naar de final four. Het voelt wel goed dat we Aalsmeer voorbij zijn.”

 

De pers zoekt de middenopbouwer na afloop van de wedstrijd tegen Aalsmeer op. Hij geeft een interview aan Dagblad de Limburger en staat even later voor de camera van de online portal van BENE-League Handball. Ze willen hetzelfde weten: hoe kun je zo goed spelen?

“Ik had zoveel gif in mijn donder. Waarom? In het begin hebben we enkele mindere wedstrijden gespeeld. We goed met elkaar gesproken en hebben heel hard getraind. Dat betaalt zich uit. De laatste drie wedstrijden hebben we een stijgende lijn laten zien. Dat willen we vasthouden.”

 

Of ben je geïnspireerd door je zus Estavana, die naar het WK Handbal gaat?

“Haha. We inspireren elkaar. Niet voor niets spelen we met hetzelfde nummer: 79. Ik hoop dat ze het super gaat doen op het WK.”

 

En wat wordt het zaterdagavond in Bocholt?

“We zijn denk ik met Lions de beste ploeg. Dat moeten we laten zien, net als tegen Volendam en Aalsmeer.”