Tweede zege Targos Bevo Hc zorgt voor opluchting 

Eindelijk heeft Targos Bevo Hc haar tweede zege op zak. Na een 13-12 ruststand won de Panningse ploeg verdiend met 33-25 van puntloze hekkensluiter Koornneef Quintus uit Kwintsheul.

Een verdiende zege van Targos Bevo Hc, dat haar absolute uitblinkers had in haar keeper Markus Hammerschmidt en de veel scorende Jeroen van den Beucken.

 

De eerste helft ging goed gelijk op . Twee maal namen de geconcentreerd spelende mannen van trainer Harold Nusser een voorsprong van drie doelpunten 5-2 en 9-6. Door wat slordigheidjes aan Panningse zijde konden de gasten op 10-10 komen en namen de chaotisch handballende ploeg uit Kwintsheul zelfs 11 12-11 voorsprong. Toch kon Targos Bevo Hc met een 13-12 voorsprong gaan rusten. Koornneef Quintus kwam het best uit de startblokken na rust en nam weer een voorsprong. Tot 17-17 ging het gelijk op. Via een tussenspurt kon Targos Bevo Hc weer een gaatje slaan van drie doelpunten (22-19). Op een gegeven moment werd het zelfs 25-20, omdat naast de uitblinkende Jeroen van den Beucken ook de niet helemaal fit zijnde Nick De Kuyper, aanvoerder Pim Augustinus en Rik Elissen veelvuldig scoorden. Cruciaal was de fase toen bij de stand van 25-24 Targos Bevo Hc met een man minder twee maal scoorde en weer uitliep naar 26-24. In die fase voorkwam de uitstekend keepende Markus Hammerschmidt met enkele cruciale saves, dat de gasten niet angszij kwamen. De Duitse keeper, die 14 belangrijke reddingen verrichte was een van de uitblinkers. In de slotfase liep Targos Bevo Hc uit naar een niet geflatteerde 33-25 zege. Een compliment voor de ploeg, die nog zonder Peter Lambert en Robin Janssen speelde en die slechts mondjesmaat Sonni de Jonge en Nick De Kuyper kon inzetten. Op karakter heeft Targos Bevo Hc dit belangrijke duel gewonnen. Bij vlagen liet de ploeg weer zien, dat ze met karakter op hoog niveau kan acteren. Dat moet de ploeg vertrouwen geven voor de komende uitwedstrijd tegen Fiqas Aalsmeer.

 

Doelpuntenmakers: Jeroen van den Beuken 12, Rik Elissen, Nick de Kuyper en Pim Augsutinus allen 6, Max de Lange, Sonni de Jonge en Niek Jordens ieder 1.